Любо Кольовски: За два месеца НАП събра 2 милиарда от разни видове олигарси

1
Този път мишената на ГЕРБ е Спецов
Този път мишената на ГЕРБ е Спецов

ГЕРБоптеците и днес имаха мутринг, пише Любо Кольовски във фейсбук

Този път мишената е Спецов, ощетил фиска с цял 1 млн. 500 хил. лва, защото си продал фирмата на някакъв неграмотник, но я продал барабар с дълговете. До тук - нищо незаконно. Купувачът може и да е знаел, че фирмата има дългове, а може и да не е знаел. Други казват, че купувачът искал да придобие фирмата,

поради това, че дружеството имало лиценз за търговия със зърно. Ако има престъпление, има си прокуратура. Да, да, същата прокуратура, която се разсея относно неплатените данъци на бившия финансов министър Горанов. Същата прокуратура, която не мъцна, когато Горанов пропусна да събере едни 700 млн. лв. и се направи на разсеяна, когато между Божков и Севда се извършваха трансфери на едни други 60 млн. лв., а ДАНС каза, че не са хванали теглените от Божков пари с цифри, многократно надвишавали допустимите тегления над 10-хилядния допустим безконтролен лимит. И пр.

Не съм адвокат и Спецов не ми е клиент. Не изпитвам никакви симпатии към Спецов, защото не съм фен на културизма и бойните изкуства. Но като читател научих, че откакто Спецов е данъчен шеф, НАП само за два месеца събра над 2 млрд. лв., неплатени от разни богаташи и др. видове олигарси. ГЕРБопитеците не мутрингират тия факти и обстоятелства. И що да ги мутрингират, като журналистите не ги питат нито за Горанов, нито за Божков, нито за специализираните интереси на прокуратурата.

Разбира се, когато едно престъпление е по-голямо от друго престъпление, това не оправдава по-малкото престъпление. Не знам дали ГЕРБопитеците знаят това.

Любо Кольовски

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари