Лятната буря в Русе вдигна на крак огнеборците

0
Дърво се е стоварило върху "Тойота" в Парка на младежта
Дърво се е стоварило върху "Тойота" в Парка на младежта Снимка: Русе Медиа

През почивните дни са регистрирани 13 сигнала, които са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе.  

В съботния ден, 21.07.2018 г., когато се разрази буря в града, екипите са посетили няколко сигнала за паднали дървета на пътните платна и върху превозни средства – на площад „Симеон Велики“ в Русе; на кръстовището между ул. Плиска и ул. Янтра в Русе; в Младежкия парк в Русе, където е пострадал автомобил „Тойота“; на улица Тулча до блок „Добруджа“; на главен път I-2 в отсечката между магазин „Джъмбо“ и ДЗС;  на ул. Потсдам при  кръстовището с ул. Михаил Арнаудов в Русе; пращани са и за отстраняване на осветително тяло, паднало в района на ГКПП - Дунав мост.

Също в съботния ден, от 16:40 до 19:40 часа, служители от СОД-Русе са били пратени по сигнал за съдействие при отводняване на приземни етажи на жилищни блокове на русенския булевард „Тутракан“.

Вечерта, за времето от 19:28 до 20:20 часа, огнеборци от РСПБЗН-Бяла с два автомобила са пратени на сигнал за пожар в елскостопанска постройка в село Полско Косово. Оказало се е, че заради запалване на суха тревна растителност в двора на имота е била засегната и постройката. Пострадали хора няма.

В неделя, 22.07.2018 г., за времето от 08:22 до 11:20 часа служители с 3 автомобила от Втора РСПБЗН-Русе са пратени по сигнал за пожар в стопанска постройка в двор в с Червена вода.  На място е установено, че пожарът се е разпространил и върху долепени други две съседни стопански постройки. Огнеборците са го ликвидирали на площ от около 300 m2. Унищожени са стопанските постройки. Като най-вероятна причина за възникналия  пожар се посочва късо съединение.

В 09:54 служители от СОД-Русе с един автомобил са пратени на сигнал за опасно надвиснал голям клон от дърво над детска площадка до бл. „Стоян Заимов“ в Русе. Клонът е бил премахнат от екипа.

В 19:20 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е пратен по сигнал за възникнал пожар  в стая на апартамент в гр. Русе на ул. Велико Търново. Произшествието е ликвидирано на площ от около 1 m2,, като е засегнат телевизор и са опушени стени. Най-вероятната причина за възникналия  пожар е късо съединение.

По-късно вечерта, за времето от 21:30 до 22:45 часа, екип на РСПБЗН-Бяла е гасил пожар в сухи треви и храсти в гр. Бяла, възникнал в местността “Моруница“. Произшествието е ликвидирано на площ около 1000 m2 .      

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари