Натоварено денонощие за огнеборците след бурята в Русе

0
Сигнали за пожари и в други населени места в областта наложиха намесата на екипите
Сигнали за пожари и в други населени места в областта наложиха намесата на екипите Снимка: Емил Кьостебеков

Сигнали за пожари и в други населени места в областта наложиха намесата на екипите

На 06.06.2022 г. след 05:30 часа в района на град Русе премина силна буря, придружена с интензивен дъжд, вятър и градушка, в резултат на което бяха нанесени множество поражения.

На 06.06.2022 г. за времето след 05.58 ч., чрез ЕЕН 112, в РДПБЗН – Русе са получени общо 264 сигнала, за следните произшествия: Пожари със загуби – 4 бр.; Техническа помощ за извеждане на пострадал и обезопасяване на ПТП -1 бр.; Паднали дървета – 203 сигнала, от които от екипите са посетени над 90; Отводняване – 56 сигнала, като са отработени над 10 и приоритетно са отводнявани главни улици, булеварди и подлези на територията на гр. Русе.

В дейностите през вчерашния ден в Русе са взели участие всички подразделения и налични екипи на РДПБЗН - Русе - основно от двете районни служби в града и от сектор СОД. Събран бе и целият свободен от дежурство личен състав, както и всичката налична техника.

Дейностите по ликвидиране на последствията от природното бедствие продължават и през днешния ден.

По-характерни произшествия на 6 юни:

За времето от 06:39 до 07:45 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е пратен да гаси пожар, възникнал в трафопост. Произшествието е станало на ул. Сакар планина в Русе. Ликвидирано е на площ около 4 кв.м. Причината е била късо съединение.

Между 07:47 и 08:45 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен на сигнал за възникнало горене на ел. табло в къща, намираща се на адрес в гр. Мартен. При пристигане на място се установява, че собственикът сам е загасил запалването в управляващо електрическо табло на гаражната врата. Причината е късо съединение.

Малко по-късно в 07:53 часа е получено съобщение за още един пожар в къща, предизвикан от късо съединение. Към адреса в с. Червена вода са изпратени екип от Втора РСПБЗН-Русе и един автомобил с екип от РСПБЗН-Ветово. Работата там е продължила до 13:05 часа. Пожарът е обхванал цялата жилищна част на къщата и при произшествието е паднала покривната конструкция. Горенето е ликвидирано на площ от около 150 кв.м.

В 15:22 часа екип от Втора РСПБЗН е реагирал на сигнал за възникнало горене в лек автомобил в с. Николово. При пристигане там пожарникарите са установили, че лекият автомобил е изгасен от собственика с помощта на пожарогасители. Причината е била техническа неизправност.

В 12:53 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе са оказали помощ при извеждане на хора, след ПТП-то на бул. България между ТИР и автобус, както и за обезопасяване на превозните средства и произшествието. На местопроизшествието екипът е установил, че единият от водачите е бил затиснат и са го извадили от автобуса, от удара резервоарът за гориво на товарния автомобил е бил пробит и те са предприели мерки за запушването му. Разливът на гориво по пътното платно е бил обезопасен, след което е извършено дежурство на място до отстраняването на авариралите автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари