Лятна занималня отвори врати в Новград

1
Заниманията ще продължат до началото на новата учебна година
Заниманията ще продължат до началото на новата учебна година

За трета поредна година лятната занималня в Новград привлича деца от близо и далеч.

Два дни в седмицата в продължение на два часа момичетата и момчетата се потапят в света на изкуството, културата, спортните занимания и излетите до природни забележителности, предава Агенция Фокус. Заниманията ще продължат до началото на новата учебна година.

Още в самото начало участниците в лятната занималня подписаха „харта“ на приятелството. С отпечатъци на дланите и изписване на имената си малчуганите дадоха своето съгласие и одобриха правилата на академията.

„Седмици преди ваканцията децата започнаха да се интересуват от лятната занималня. Интересът им към нетрадиционното провеждане на почивката се събуди още през миналата година. Тогава се бяха записали дори и деца от съседни населени места. Очакваме интерес да проявят и ученици, които ще прекарат летните месеци при баба и дядо на село“, сподели секретарят на читалищното настоятелство на НЧ „Христо Ботев“ в Новград Десислава Симеонова.

И през тази година основен организатор на инициативите е местното читалище. „Предвиждаме децата да бъдат повече време на открито, да имат повече движение, да се наслаждават на природните забележителности. Ще организираме повече състезания и турнири. Ще сведем до минимум провеждането на занятията в закрити помещения“, допълва Десислава Симеонова.

Предвидено е провеждането на излети до природни забележителности в района, артателиета и спортни игри. Децата ще придобият и първоначални умения и в кулинарното направление. Една от първите им задачи в „кухнята на баба“ ще бъде приготвянето на забавни сандвичи и популярни сладкиши от миналото.

За групата ще бъдат организирани екскурзии до забележителности в Свищов и Бяла. Една от идеите на организаторите е децата да се запознаят с гребането на лодки и ще имат посещение до местния каяк клуб. Участниците в лятната занималня отново ще се срещнат с полицаи и пожарникари. Децата не само ще се докоснат до специализираната техника, но и ще научат повече за безопасността на движението и безопасното боравене с огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари