Лятна занималня отвори врати в Новград

1

Занималнята се провежда за пета поредна година по инициатива на Народно читалище „Христо Ботев“ в селото

След първото занятие от лятната занималня в Новград децата си тръгнаха с красиви цветя. Повечето от сувенирите са изработени от картонени чаши. Така малките палавници получиха и нагледан урок по опазване на околната среда.

Занималнята се провежда за пета поредна година по инициатива на Народно читалище „Христо Ботев“ в селото. За децата се организират приятни занимания в ранните часове на всеки понеделник, сряда и петък.

„Вратите на занималнята са отворени за всички деца. Изключителен е интересът от момичета и момчета от други населени места, дошли на гости при баба и дядо през лятната ваканция. Децата се опознават и стават приятели“, сподели читалищният секретар Филис Мехмедова. Занималнята ще продължи до началото на септември.

Организаторите са предвидили различни изживявания и изненади за участниците. Децата ще имат възможност да се запознаят с историческото минало на родния край като посетят музеите в Бяла и новооткритата етнографска сбирка в Новград. Още отсега малчуганите с нетърпение очакват да посетят клуба по кану каяк във Вардим и разходката с лодки по Дунава. Срещите с пожарникари и полицаи ще обогатят знанията и уменията на подрастващите да се пазят на пътя и да оцеляват в екстремни условия. Особено забавни ще бъдат практическите занятия. Лятната занималня ще се превърне и в своеобразна подготовка на децата за новата учебна година. Предвидено е време за четене на книги, водене на читателски дневник, драматизации на народни приказки. Участниците ще разкрият и кулинарните си способности при приготвяне на соленки, сладкиши, аламинути и сандвичи.

„Повечето от участниците се включват за втори или трети път. Децата са много доволни и щастливи, че могат да осмислят свободното си време, да са полезни не само на себе си, но и на обществото. Със сигурност в лятната занималня постепенно ще се включат и „новобранци“, които досега само бяха като наблюдатели“, сподели амбициозната библиотекарка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари