Локо (Русе) записа победа на Градския стадион

0

Локомотив (Русе) се наложи с 3:1 над Устрем (Дончево) в последното си домакинство за сезона.

Победата на „железничарите“ обаче не дойде никак лесно, след като гостите поведоха в резултата. Но головете на Хасан, Станчев и Недков се оказаха достатъчни за крайния успех на русенци.

През първото полувреме на Градския стадион тимът от добричкото село Дончево стоеше по-добре на терена и успя да създаде няколко сериозни положения пред локомотивската врата. След половин час игра гостите откриха резултата.

Вялата игра на „железничарите“ наложи старши треньорът Ивайло Кирилов да изкара първата част на тъч линията в непрекъснати подкани към своите футболисти да натиснат съперника. Едва в 45-ата минута след изпълнение на корнер халфът Мерт Хасан съумя да възстанови равенството.

След почивката локомотивци наложиха повече агресия в предни позиции и резултатът не закъсня. В 58-ата минута Динко Станчев се разписа, внасяйки пълен обрат за 2:1, а пет минути по-късно Мартин Недков от дузпа оформи крайното 3:1.

През второто полувреме гостите от „Устрем“ удариха греда, но като цяло опитите им за атака срещнаха твърдия отпор на отбраната на Локо (Русе).

„Железничарите“ доиграха последните петнадесет минути с 10 души на терена след червен картон на Мартин Рачев за разправии с противников играч и с главния съдия Мартин Великов.

„Изиграхме безобразно първо полувреме. Хвърлих много нерви в този мач, както на страничната линия, така и на почивката в съблекалнята. Радвам се, че нашите футболисти отговориха подобаващо на моите думи и през втората част успяха да вземат победата. Остава ни още един мач в Шумен преди да закрием сезона. За нас този двубой не е протоколен, тъй като от неговия изход зависи кой ще изпадне от групата. Така че, ние отсега сме настроени да излезем срещу „Волов“ и да играем за резултат, с който да докажем, че „Локомотив“ играе честно и не влиза в никакви договорки“, каза след мача с „Устрем“ старши треньорът на „железничарите“ Ивайло Кирилов.

Кирилов изрази притеснение, че за двубоя в Шумен наказан ще бъде Мартин Рачев, който получи червен картон днес, а централният бранител Огнян Брайнов има лека травма и не се знае дали ще се възстанови, предвид това, че паузата между двете срещи е едва два дни.

„Волов“ и „Локомотив“ играят тази събота, 1 юни, от 18:00 часа, а по същото време Бенковски (Бяла) приема „Кубрат 2016“. Съперникът на „железничарите“ е предпоследен в класирането с актив от 20 точки, докато беленчани имат 19 точки на последното място. Един от двата тима – „Волов“ или „Бенковски“, ще трябва да изпадне от Трета лига след края на този сезон.

Съставът на Локо (Русе) срещу „Устрем“: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов (45′ – Мартин Иванов), Ивайло Иванов, Мерт Хасан, Мартин Недков, Станимир Ангелов (80′ – Кристиян Атанасов), Мартин Рачев, Динко Станчев, Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов (75′ – Даниел Костадинов).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари