Липсват ли лекарства за диабетици в аптеките в Русе?

0
Председателят на Български фармацевтичен съюз в Русе Моника Иванчева споделя, че има едно или две липсващи лекарства
Председателят на Български фармацевтичен съюз в Русе Моника Иванчева споделя, че има едно или две липсващи лекарства Видео: NOVA

Председателят на Български фармацевтичен съюз в Русе Моника Иванчева споделя, че има едно или две липсващи лекарства

По данни на асоциацията на собствениците на аптеки - липсващите медикаменти за диабетици са 14. Според асоциацията за паралелна търговия обаче недостиг няма, предава NOVA.

Председателят на Български фармацевтичен съюз в Русе Моника Иванчева споделя, че има едно или две липсващи лекарства. "Повечето от тях имат заместители. Ако лекарството е изписано по НЗОК, трябва пациентът да се върне при него да промени рецептата, а ако е е-рецепта, може и по телефона да се смени. Ако имаме същата лекарствена съставка, може да се изпише на друга фирма. При липсващо лекарство правим заявка за поръчка от склад, ако не, връщаме пациента при лекаря. Понякога обаче, ако няма търсене, складовете не поддържат наличност", заяви тя.

В отговор от Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства заявяват, че тяхна проверка не е показала липса на препарата в аптечната мрежа и няма опасност пациентите да останат без инсулинова терапия. Възможно е на места, в отделни аптеки да има затруднения заради неритмични доставки, допълват от асоциацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Abasaglas
    Abasaglar инсулин няма никъде в Русе от месеци слагам всякакви заместители които ми подаряват ендокринолозите в Русе
  • 6
    1
    русенец
    Моника Иванчева не беше ли дъщеря на Мариана и Краси Иванчеви?:) То няма лошо дете на местни мутри да е някакъв фактор, но това не ви ли напомня на соца, когато децата на овчарите ставаха следващото поколение ръководители?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари