Левон Хампарцумян и Емил Хърсев с прогноза за икономическата криза и инфлацията

0
Според Емил Хърсев у нас се наблюдава повишаване на доходите, което може и да бъде по-голямо от инфлацията
Според Емил Хърсев у нас се наблюдава повишаване на доходите, което може и да бъде по-голямо от инфлацията Снимка: БНТ

Икономическата криза и инфлацията може да спомогнат за намаляването на разликата в доходите между България и страните от западна Европа

Около тази прогноза се обединиха банкерът Левон Хампарцумян и финансистът Емил Хърсев.

Според Емил Хърсев у нас се наблюдава повишаване на доходите, което може и да бъде по-голямо от инфлацията.

"Лично аз мисля, че тази година ние няма да обеднеем. Вярно, че няма и кой знае колко да забогатеем, но прогнозният ръст на доходите със сигурност е двуцифрен. Вече имаме обявени увеличения на минималната работна заплата, на пенсиите, което е импулс за увеличаване изобщо на доходите в страната и това увеличение ще е по-голямо от инфлацията, която се очаква да бъде около 5% според ЕЦБ. " - заяви Хърсев по БНТ.  "Аз и моите колеги очакваме по-висока инфлация, но това е цифрата, с която работи Европейската централна банка."

Левон Хампарцумян изтъкна, че инфлацията ще покачи заплатите у нас и разликата със западните държави може да намалее.

Това обаче, не е добра новина в дългосрочна перспектива, защото докато у нас заплатите се покачват, на запад има тенденцията да намаляват, предупреди Емил Хърсев.

Според Хърсев спестявания от 10 000 лв. в момента, ще струват около 9500 лв. в края на годината.

Левон Хампарцумян посъветва хората с ограничени спестявания в банки да си балансират приходите и разходите и да запазят средства като буфер.

Според него най-големият проблем за българската икономика е липсата на подготвени кадри. Затова призова възможно най-скоро да се направят максимални усилия за повишаване на нивото на образованието у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари