"Левицата!" подкрепя Пенчо Милков за нов мандат

1
Кметът на Русе е трябвало да управлява общината в сложна ситуация - пандемия, масови протести, войната в Украйна
Кметът на Русе е трябвало да управлява общината в сложна ситуация - пандемия, масови протести, войната в Украйна Снимка: БТА

Кметът на Русе е трябвало да управлява общината в сложна ситуация - пандемия, масови протести, войната в Украйна

Коалиция "Левицата!" подкрепя досегашния кмет на Русе Пенчо Милков от БСП за нов мандат, въпреки че все още кандидатурата му официално не е издигната. Това съобщи председателят на областната структура на партия АБВ в Русе Валери Иванов по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град.

По думите му през изтеклия мандат Пенчо Милков е трябвало да управлява общината в сложна ситуация - пандемия, масови протести, войната в Украйна, довела до миграционен натиск, който се е отразил и на Русе като граничен град. Отделно, бюджетът на общината за тази година бе приет преди няколко дни.

Иванов каза, че Милков е свършил немалко работа през тези четири години.

Йовчо Смилов - заместник-председател на областната структура на АБВ заяви, че по време на мандата на Милков са се сменили много правителства, нямало е и европейско финансиране.

"Въпреки всичко това според мен кметът Пенчо Милков се справи успешно", каза Смилов.

Председателят на АБВ Румен Петков заяви, че на местно ниво в Русе се водят преговори за подписване на коалиционно споразумение между "Левицата!" и "БСП за България" за предстоящите местни избори и участие с обща листа с кандидати за общински съветници.

В пресконференцията участва и адвокат Йордан Топалов - заместник-председател на партия "Изправи се България", която е част от "Левицата!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    21
    Общинар
    Напълни общинска администрация с най-мързеливите и некадърни партийни кадри. От секретарки до директор дирекции. Заместник кметицата по строителството Магдалина Илиева прогони и малцината кадърни хора от "малката" община, но пък увеличи значително приходите си. Вкара всичките цигански фирми по обществените поръчки под формата на подизпълнители. Няма нито един започнат и довършен до край и приет обект. Скейт парк - нищо, Спортна зала В.Левски - нищо, Втори корпус В.Левски - нищо, Басейн - нищо, Новата детска градина - нищо, Доходно здание - нищо и много други. Пенчо няма къде една лентичка да среже.
  • 9
    20
    Гражданин
    Първата година от мандата му ще се запомни с развода му (статията във в-к Пик за любовните му авантюри "съвпадна" с разболяването му от Ковид) и изгонването на кадърни служители. Слаб екип, назначения на партиен принцип, пълен хаос в общинската администрация, нежелание за поемане на отговорност /Милков не е възложител на обществени поръчки информацията е публична/. По-лош кмет Русе отдавна не е имал.
  • -8
    19
    За Протоколът
    Пенчо е човекът който направи най-хубавите неща за Русе. А и е пример в съхраняването на семейните ценности, родата, децата и така нататък. Пенчо е перфектен във всяко свое действие. Гласувайте за Пенчо.
  • 13
    18
    РУСЕНЕЦ
    Хора на науката, културата и спорта, сред които акад. Христо Белоев и кмета на Николово Златан Ванев, подкрепят Милков, щото искат да продължават да си врътката далаверки и проектчета, докато всички ние редови русенски граждани, които не сме в т. нар. елит, газим мръсотия и дишаме пепеляци ежедневно? Нескопосано управление със случайни роднински назначения; зрелищен провал с ВиК цикъла, довел до многобройни и неочаквани разкопки из целия град и 8-месечно забавяне в преасфалтирането на улиците, както и до невиждан хаос в транспорта; несправяне с трафика към Дунав мост; силно разредени разписания на градския транспорт и запазване на стари раздрънкани автобусчета по основните градски линии като например 11-та; проблеми при сметопочистването и сметоизвозването, довели до преливащи и вонящи открити контейнери за смет; отново появили се лаещи и агресивни бездомни кучета; неизпълнени обещания за справяне с обгазяванията от Монтюпе/ Линамар, довели заедно с източниците на разпрашаване, до истински екологичен геноцид над Русе и още и още и още...За личния анти пример на господина, зарязал жена и три деца, за да се впусне в любовна авантюра с колежка със съмнителна експертиза в областта на екологията, няма да говоря, тъй като това говори достатъчно и само по себе си... Да, имаше и положителни страни- организирането на множество прояви на открито- концерти, събития, фестивали, но дали на русенци им е до празненства в тази разбира и неугледна градска среда. Защо поне веднъж настоящият русенски кмет не отиде в който и да е друг български град, за да види какво са постигнали там и тогава да има наглостта да се хвали безочливо?! Бургас, Стара Загора, Кърджали, Благоевград...списъкът е дълъг и всички тези градове отдавна да изпреварили Русе, защото там гражданското общество не би допуснало натегачи и клакьори да дондуркат некомпетентен кметски екип толкова дълго време, а биха го изритали на втория месец.
  • 7
    17
    Екология
    Докога ще ни тровят системно, почти всяка вечер през последните няколко седмици, от „Линамар лайт металс“ ЕООД, известна повече като „Монтюпе“ ЕООД, защото е всеизвестно, че когато някой се осере и си сменя името, но не и нрава?! Докога кметът, дошъл с обещанието за чист въздух и справяне с проблема и настояващ за втори мандат, ще си трае и ще си мълчи? Миризмата е особено осезаема дори за хора с хрема и запушен нос в източните квартали на Русе – Възраждане, Цветница, Здравец-изток, особено по улиците Плиска, Доростол и Тулча и по булевардите Потсдам, Липник и България. Особено остра и почти задушлива химическа миризма на бакелит или прегорял метал (като след заваряване) се усещаше на 09 септември към 23 часа. Какво стана с камерите, за които се хвалеше г-н Милков, че Общината ги е монтирала пред оградата на предприятието? Защо мълчат от РИОСВ и се правят, че няма замърсяване или че се отнася просто до миризма, а вредна субстанция лиспва? Защо няма санкции и глоби за нарушителите? Защо мълчат медиите? Защо не отразяват проблема репортерите на централните медии в Русе или те не усещат вонята на бакелит при слаб източен вятър всяка вечер? Защо мълчат от природо-защитните организации и екоактивистите като депутата от Русе и може би кандидат за кмет Иван Белчев от Зелено движение – присъдружна партийка в Демократична България и част от сглобката, която ни управлява в момента? Защо мълчат русенските общински съветници, които уж са избрани да защитават интересите на русенци и да пазят здравето и живота им? Защо мълчат самите русенски граждани? Къде са протестиращите срещу екологичния геноцид над Русе и жителите му? Нека добавим и стократното увеличение на замърсяването с прахови частици, заради неспиращите разкопки на ВиК цикъла в града ни, които протичат хаотично и некачествено. Нарастването на алергиите, ринитите, бронхитите, астмата, хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) и др. белодробни заболявания е главоломно, но няма статистика, няма проучвания, няма анализи, няма изводи, няма решения. ДОКОГА ТАКА, ДРАГИ СЪГРАЖДАНИ?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари