Купуваме по-евтино агнешкото месо за Гергьовден

0
Изкупната му цена е спаднала с около 10%
Изкупната му цена е спаднала с около 10%

"По-евтино ще е агнешкото месо за Гергьовден"

Това каза в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. По думите му изкупната цена е спаднала с около 10 процента и вероятно ще има леко понижение на цените в магазинната мрежа.

"Увеличението на цената на живото тегло спрямо миналата година е 30 процента, но 20-23 лева за килограм не е толкова много на фона на скоковете в цените на фуражите и електрическата енергия, които достигат 300 процента. Цялостен анализ на цените ще бъде изготвен след Гергьовден", уточни Караколев. Той уточни, че преобладават клиентите, които непременно държат месото на трапезата да е българско и не ги интересува толкова цената.

"Няма как да бъдем конкурентни на вноса от Северна Македония, защото тя не е член на Европейския съюз и съответно не спазва регулациите, които важат в него. Там подпомагат директно с пазарни мерки клането на агнета, докато в ЕС това не е възможно. А и стандарта на живот в Северна Македония е значително по-висок от този в България", коментира Караколев.

Той уточни, че единствената изплатена държавна помощ у нас е "де минимис", в момента тече процедура по отпускане на средства, свързани с мерките срещу коронавируса, а за компенсация на цените на фуржите няма никакви предложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари