Агнешкото месо удари 26 лева за килограм

0

За сметка на това цените на салатите не са се вдигнали

Агнешкото месо достигна рекордните 26 лева за килограм преди Гергьовден, показа проучване на GlasNews

Кварталните месарски магазини го предлагат само срещу заявка.

В големите хранителни вериги търсенето е слабо заради високите цени, макар те да са една идея по-изгодни. В хипермаркет замразена агнешка дроб сарма се продава на цена от 22.80 лева за килограм, а охладено агнешко от бут върви от порядъка на 22-23 лева. За сметка на това можем да си приготвим по наш вкус агнешки главички срещу 5 до 8 лева на килограм. Хората масово оглеждат витрините, без да смеят да закупят агнешко месо за предстоящия празник.

За сметка на това цените на салатите не са се вдигнали. Пресен лук може да се намери за около 0.49 стотинки за връзка, а марулите са около 80 стотинки за бройка в по-малките магазинчета.

Шефът на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев алармира пред ''Телеграф'', че се опасява, че търговци слагат във фризера залежалото след Великден агнешко и се готвят да го продадат на Гергьовден. По думите му Българската агенция за безопасност на храните трябва да вземе мерки, за да не се подвеждат по този начин купувачите.

Потребителка сподели пред медията, че има двама именици - съпругът ѝ и нейната снаха. Тази година обаче ще пропуснат традиционната за Гергьовден трапеза заради високите цени и ще наблегнат на пържоли от свинско или пилешко месо. Друг клиент ни разказа, че смята да отскочи до Войводиново, тъй като негов приятел му е споделил, че местен фермер предлага агнета на по-ниски цени. По негови думи през предходните години е могло да се закупи цяло агне за около 18 лв. на килограм от собственик в района на Ново село.

Въпреки високите цени и отсъствието на агнешко на масата повечето хора са настроени позитивно за предстоящия празник, тъй като това ще бъде възможност да се видят с близки и приятели и да прекарат повече време в приятна компания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари