Цената на агнешкото месо в Русе скача 3 пъти, докато се озове в магазина

0
В момента може да се закупи на цена 24 лв./кг
В момента може да се закупи на цена 24 лв./кг Снимка: TVN

Проверка в различни магазини на производители тип „фермерски“ показа, че все още няма масово зареждане и предлагане на агнешко месо за предстоящия Великден

Продавачи обясниха, че е рано, тъй като обикновено кампанията е няколко дни преди самия празник. Не знаят обаче на каква цена ще се продава месото тогава, информира Русе Медиа.

В пет от проверените магазини на различни производители и доставчици се оказа, че към настоящия момент агнешко може да се закупи на цена 24 лв./кг, независимо за каква част от агнето става дума /предна плешка или заден бут./ На някои места засега се предлагат единствено агнешки главички, като те се търгуват на 5.50 лв./кг.

Проверка в социалните мрежи показа, че има предлагане на живо агне, като цената на килограм основно е 8лв./кг, но на някои места може да се направи сделка и на 5лв./кг. Има хора, които купуват по този начин, като се организират и правят кооператив и после си разделят месото.

В крайна сметка резултатът е, че от производител до магазинната мрежа цената на трупното месо скача около 3-4 пъти. Предстои да се види какво ще доставят в големите търговски вериги и на каква цена там ще предложат агнешкото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    до 4
    Ако ти остане време забоди една сонда, може да изкараш я газ, я нефт. Въпросът не е в това, да си отглеждаш храната на трапезата, а да печелиш достатъчно, че да не ти се налага да го правиш.:( Бъди здрав, а на изборите на лято гледай да не гласуваш за бърборковци.
  • -1
    4
    Русенец
    Каквото можете си произвеждайте сами, от благодатната ни земя, с Божията помощ. Трудът от вас. Преди години започнах с домати, краставици и тиквички. Ябълки и череши си виреят сами. 3 тона цистерна за дъждовна вода от улуците и поливам щедро. Искам да опитам и с патладжан и репички. Репичките ще ги насадя до лука, че се пазят взаимно от паразити. Имам и див чесън, който не иска пипане. Орехът в края на двора не е така щедър, както беше, но пак дава. Някоя друга динка да се хване, че да опитаме и остава да намеря време и за зелето, ама да видим. С лозе не се занимавам, че никак не му разбирам.
  • 4
    3
    Дедо ви Ванго
    Че то в русенско агнешко ядат ли бря....Никакво месо щото от него ще качите холестерола . Вслушайте се в думите и на това момиче Гретка Тумбакберг както вече дойде пролетта всички юруш към парковете където на воля може да попасете зеленинка оти сите се ориентирват към зеленото така че просвайте се и хапвайте сочен и полезен райграс . Така ще сте по здрави и ще помогнете на общината за разходи по косене и плевене .
  • 10
    2
    до номер 1
    Така е! Цената на шаран на шайби в магазина - 16 лв. килограм, а за никулден миналата година беше 8 лв.
  • 15
    1
    русенец
    Ще си внасяме от РСМ! Тукашните ненаяли се алчни търгаши да мрат от глад! То не бяха яйцата по Великден, рибата по Никулден и прочее!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари