Кучешки студ скова Турция

0
Температурите паднаха до минус 21 градуса по Целзий
Температурите паднаха до минус 21 градуса по Целзий

Студено време обхвана източните провинции на Турция. Температурата в най-източния окрът Агръ, на границата с Армения падна до минус 21 градуса по Целзий през изминалата нощ, съобщиха от синоптичната служба, цитирани от БНР.

В Ерзурум, край границата с Иран и Азербайджан е минус 14 градуса. В град Карс температурата е минус 13 градуса. Минусовите теператури и снегът са обичайни за тези ширини. Град Карс бе описан в романа на нобелиста Орхан Памук, със заглавие Сняг.

Студеното време зарадва любителите на зимните спортове и туроператорите. Снежната покривка в скикурорта Конаклъ в Ерзурум е 35 см, а в съседния Паландьокен 32 сантиметра.Традиционно на Паландьокен идват ирански и руски туристи през зимата,а от миналия сезон и значителен контингент полски туристи, информират туроператори.

По думите на мениджъра Йомер Акча въпреки напрежението в турскоруските отношения заради сваления самолет няма отменени резервации от руски туристи до 15 март 2016 г. Около 5000 руски туристи са направили резервации през настоящия сезон и се очаква да започнат да идват след 20 декември.

А на Анталия, летният курорт на Турция температурата е 19 градуса по Целзий. Западняците, главно германци и англичани се къпят в морето. Но хотелите, в които отсядаха главно руските туристи, са празни, според местните туроператори. Близо 9000 руски туристи преждевременно напуснаха Анталия след свалянето на руския бомбардировач от турските изтребители, Русия изпрати празни самолети, които ги отведоха в родината им.

Туроператори прогнозират спад в новия туристически сезон заради отказа на руски туристи, които са вторият по значимост контингент след германците, ако не се нормализират отношенията между Анкара и Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари