Крум Зарков: Този път нещата няма да бъдат заметени под килима

1
Сигналът по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор е допустим, няма никакво съмнение, каза той
Сигналът по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор е допустим, няма никакво съмнение, каза той Снимка: БГНЕС

Сигналът по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор е допустим, няма никакво съмнение, каза той

Този път нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения, заяви служебният правосъден министър Крум Зарков, БГНЕС.

Трябва да минем отвъд диагнозата, време е за лечението. Част от това лечение започва днес със заседание на Правната комисия. Приемането на законовия ред, който ще осигури независим механизъм, който няма да се поддава на заплахи", посочи Зарков.

"Този проблем виси над България твърде дълго време. Крайно време е, днес започва този процес, доволен съм”, каза Зарков.

Четвъртък или петък трябва да се проведе заседание на Пленума на ВСС по допустимост. Сигналът по искането за прекратяване на мандата на главния прокурор е допустим, няма никакво съмнение”, каза Зарков. "Моята роля като министър на правосъдието е да направя така, че всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита. Единият е във ВСС, който ще трябва да се произнесе по ситуацията на Гешев към момента и евентуалното негово предсрочно освобождаване. Другият момент се развива тук в парламента – той ще трябва да допринесе за създаването на законов механизъм, така че да не се стига дотук. Това, което се случва днес, трябваше да се случи отдавна", коментира още Зарков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    русенец
    Беги, бе Крумчо! И сам не си вярваш! Стой си на хранилката, цицай си от държавната бозка и не се кълни в неща, които нито зависят от теб, нито от рехавите ти възможности. Целуни мама, че те намърда в големите лайна!
  • 2
    1
    А-хааа!
    Да, бе, вярваме ти, мамин Крумчо!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари