Кристя Венгринюк: Днес загина 12 годишна гимнастичка. За какво е виновно това дете?!

1
Всички знаят какво се случва в Мариупол, но мълчат. И в този момент възрастни и деца умират или под развалините, или от глад и жажда
Всички знаят какво се случва в Мариупол, но мълчат. И в този момент възрастни и деца умират или под развалините, или от глад и жажда Снимка: Фейсбук

Градът е под обсада, хората се молят да умрат. Да, пак става дума за Мариупол

Руснаците много се смяха и разнасяха фалшивата новина навсякъде, че ние сами сме изстреляли ракетата, която удари по родилния дом. Нормално, защото е трудно да се повярва на подобни зверства. Имаше раждаща жена, която щеше да има бебе. Експлозията разби таза й, и за съжаление детето не можа да бъде спасено. Тя плачеше и молеше за смърт, да не се опитват лекарите да я спасят, защото вече няма смисъл да живее. Те опитаха, но за съжаление не я спасиха...

Мариупол сега е гробищна могила. Просто могила. Окупаторите дори не позволяват да се погребват хората, но когато боевете престанат, хората излизат и погребват близките си в градинки и паркове, под къщи, където има пръст и няма обстрел по това време. Целият свят вижда какво се случва, но все още не покрива небето - дори над този страдащ град. Всички знаят какво се случва в Мариупол, но мълчат. И в този момент възрастни и деца умират или под развалините, или от глад и жажда.

Днес в Мариупол от обстрел загина младата гимнастичка Катерина Дяченко, тя беше само на 12 години... За какво е виновно това дете?

Враговете разрушиха и музея на Архип Куинджи, в който се съхраняваха оригиналите на световноизвестни художници.

За тях няма нищо свято, тези орки не знаят нищо за стойността на човешкия живот, защото са дошли оттам, където човекът е нищо. Те не познават нито изкуство, нито красота. В телефонни обаждания до жените си, те ни проклинат, че живеем по-добре и плячкосват всичко, което могат. Вземат със себе си дори месомелачки, блендери и бормашини. Те живеят в нашите апартаменти и къщи. Нашите жени и деца са заложници.

Има много случаи, когато мъжът е убит, а жената е задържана и изнасилена, заплашвайки децата си с насилие, а когато им омръзне, застрелват всички и си тръгват. Докато пиша това, ми се струва, че просто преразказвам някакъв ужасен роман за една изключително брутална война и този автор не е Ремарк или Хемингуей... И всичко това е тук, в моята страна.

Кристя Венгринюк

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Време за разплата
    ѝнякога или късно ще дойде време за разплата. Причинилите това ще отговарят. Ще отговарят за зверствата, които са причинили. Дори и Хитлер се е спирал пред някои неща. Никога не е обстрелвал болници и родилни домове. Или детски градини. Но Путин го прави. И примерите са вече десетки, да не кажем стотици. И винаги си спомням следите от куршуми и шрапнели во детска градина и училище в град Мостар, Босна и Херцеговина. Нарочно са запазени, за да напомнят на човечеството какво е да си ИЗРОД.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари