Кристиан Вигенин: Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре

1
БСП иска изслушване на Тагарев заради опасения за националната сигурност
БСП иска изслушване на Тагарев заради опасения за националната сигурност

БСП иска изслушване на Тагарев заради опасения за националната сигурност

Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре и има напускащи. Трябва да бъде обяснено защо се случва това. БСП иска изслушване на Тагарев заради опасения за националната сигурност. Това каза за "Твоят ден" по NOVA Кристиан Вигенин от БСП.

По думите му заплахата за сигурността идват от нарастващата ескалация. "Натрупаха се събития, съмнения, изказвания, които засилват очакванията за напрежение. Нормално е в такава ситуация да има институционален отговор. Тагарев каза, че се обсъждат различни варианти за базиране на щаб на НАТО около Ямбол. Трябва да бъдат представени целите на Министерство на отбраната и откъде идват заплахите. Според мен частично те идват от самото правителство и неговите решения, които причиняват разделение и напрежение в обществото. Очакваме кабинетът да каже как си представя осигуряването на националната сигурност", коментира той.

Според него първопричината за ескалацията е разпадането на зърнената сделка.

"Когато има напрежение трябва да търсим опит за деескалация чрез разговори с Русия, а не да решаваме въпроса с допълнително струпване на оръжия. Вървим към по-сериозен конфликт, който трябва да се опитаме да избегнем, искаме да видим визията на правителството как това може да се случи. Засилването на военното присъствие в акваторията на Черно море не допринася за сигурността", смята Вигенин.

Относно кандидатурата на партията за столичен кмет той потвърди, че подкрепа за Ваня Григорова има, а градската организация ще реши на конференция дали да я издигне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    LOL
    Това е тъпо: "Когато има напрежение трябва да търсим опит за деескалация чрез разговори с Русия, а не да решаваме въпроса с допълнително струпване на оръжия." Трябва да трупаме оръжия и да търсим опит за деескалация чрез разговори. Колкото повече оръжия има натрупани, толкова повече Русия ще е съгласна на преговори. Как може да преговаряш с някого като нямаш с какво да удариш по масата освен със задник? На каква база ще са тия преговори? Направо е абсурден този призив и е равен на национално предателство. Сега си представете все едно да дойде една банда мутри да ти разбиват портата и да те ограбват, а ти с една метла ще преговаряш защото Вагинин казал, че не ти трябва пушка срещу бандитите а преговори. Как ще ги накараш да преговарят? Защо им е притрябвало на бандитите да правят отстъпки при тия преговори, а не просто да влязат и да вземат всичко без преговори?
  • 1
    3
    минувач
    че то армия нямаме вече, а тоя взел да се кахъри
  • -3
    2
    за разлика
    от теб е служил в армията!
  • -5
    1
    БКП умря!
    Вагинин кога е помирисвал армия, че надава вой? Явно кумунясите са в паника, че България подкрепя братска Украйна срещу рушлямските нашественически орки?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари