Костадин Костадинов: CETA е поредната антибългарска спогодба, която се приема в България

2
Гигантски компании, които произвеждат ГМО, придобиват шистов газ или правят генно инженерство ще могат да действат на наша територия без никой да може да ги спре
Гигантски компании, които произвеждат ГМО, придобиват шистов газ или правят генно инженерство ще могат да действат на наша територия без никой да може да ги спре

Възраждане: Обявяваме се категорично против CETA - поредната антибългарска спогодба

На 7 февруари 2020 г. от 12.00 часа пред Парламента, Възраждане организира Национален протест срещу управлението на кабинета Борисов 3 с искане за oставка. Причинaта е в провежданата от правителство политика, в резултат от която държавата ни е в упадък.

“CETA е поредната антибългарска спогодба, която се приема в България. Нейното подписване от страна на българското правителство трябва да бъде незабавно спряно. Преди да се вземат подобни важни решения е задължително да има референдум, а не управляващите да разполагат с България като тяхна собственост. Страната е на всички българи и ще си я върнем на 7-ми февруари. Властта ще премине отново в ръцете на народа, за да я има България.”, коментира д-р Костадин Костадинов - председател на Възраждане.

CETA е спогодба, според която корпоративните закони са над националните. Примерно, ако фирма А от Канада се споразумее с фирма Б от Австралия да поеме концесията на мината в Челопеч и прецени, че ще унищожи хектари природен парк и ще уволни стотици работещи с цел по-добра печалба, правителството на България не може да ги спре, защото ще бъде съдено за възпрепятстване. В историята ще останат и комисиите за регулиране на цените. Както държавата сега готви създаването на Държавно ВиК Дружество, което със сигурност ще доведе до концесия на водата и ако концесионера реши, че цената на водата не го устройва, ще може да я утрои и никой няма да може да го спре. Държавата, също така, губи правата си да защитава гражданите си, ако неправомерно закрият фирмата, в която те работят, защото същата тази компания може да съди правителството за пропуснати ползи.

Гигантски компании, които произвеждат ГМО, придобиват шистов газ или правят генно инженерство ще могат да действат на наша територия без никой да може да ги спре.

Протестите, които правим тогава ще са немислими, защото всичко ще се решава от международни арбитражни съдилища и ще става дума за милиони и милиарди долари, които са непосилен разход за нас, обикновените хора.

“Ние от Възраждане сме категорично против CETA, тъй като реално това ще ни направи собственост на големи компании, няма да имаме държава и какъвто и да било глас. Това е последният стадий от унищожението на страната ни и претопяването ни като нация. CETA не бива да бъде подписвана!” - категорични са от Възраждане. Тяхната гледна точка ще бъде представена на 5-ти февруари 2020 г., от 13.00 ч. на пресконференция в БТА. Тогава ще бъде обявена и позицията им по всички проблеми, пред които е изправена страната ни: водната криза и управлението на водите, демографската катастрофа, обезлюдяването на страната, кризата с въздуха и изгарянето на боклук, внесен легално и нелегално, антидетското и антисемейно законодателство, отказа от валутен суверенитет и застрашаване на финансовата стабилност, убиването на дребния и среден бизнес, полицейският произвол и пълната некомпетентност на правителството, което води България към гибел. Те са повод за исканата оставка на правителството и предстоящия протест на 7-ми февруари (петък).

От Възраждане призовават всички журналисти да присъстват на предстоящата пресконференция и протест като българи, борещи се за Родината си и след това като професионалисти, изпълняващи етично професионалния си дълг пред обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари