Кошмарът на земетресението в снимки

0

Повече от 100 души са ранени при силно земетресение, разлюляло през изминалата нощ острови в Егейско море близо до турския бряг, предаде АП.

Според Георгиос Халкидиос, представител на регионалната власт за остров Кос, там е рухнала една по-стара сграда, ранени са повече от 100 души. Съобщава се за поне двама загинали на острова, предаде Епицентър .бг.

Кос изглежда е сред най-тежко пострадалите райони и се намира най-близо до епицентъра на труса, който според гръцките сеизмолози е бил с магнитуд 6,5. Американският Геофизичен институт съобщи за магнитуд 6,7. Епицентърът му бе в Егейско море между турския курортен град Бодрум и гръцкия остров Кос. Имало е няколко вторични труса. 

Кметът на Кос Георгиос Кирицис заяви за радио Скай, че двамата загинали на острова са чужденци. Сериозни щети са нанесени на пристанището на Кос. Фериботът, който е трябвало да стигне до острова, не е можел да акостира и е продължил за остров Родос, съобщи гръцката агенция АНА Трусът е бил усетен много силно и по западното турско крайбрежие, най-вече в района на Бодрум. В района на порта е било забелязано малко цунами.

Ето част от реакцията в социалните мрежи:

Ellen Pantelakis: Ние сме в Кос. Страшен погром. Беше като бомба.

Paul Frank: Земетресението удари и Калимнос също.

Maria Vasiliou-Rozos: Молитви...

Νικόλαος Μουσμουτης: Молете се и стойте на сигурно място!!!

Vassilios George: Това където копаят за газ ли се е случило?

Poppy Mamouzellou: Бяха две - 6,7 и 5,1 през 5 минути и имаше предупреждение за цунами.

Courtney Cartledge: Хора, стойте на сигурно място. Надявам се всички да са добре и щетите да не са чак толкова страшни, колкото изглежда в момента. 

Очаквайте подробности!

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари