Корнелия Нинова: Народе, изправи се и ГЕРБ ще паднат

1

Дъpжава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия... Народе, изправи се и ГЕРБ ще паднат.

Тези послания отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа, предаде „Фокус“.

"Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за праведливост.

Тук сме да се поклоним пред героите на България – Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си за свободата на България.

Днес ни събират тези две думи, тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни и за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи.

Днес едноличната, ваторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас“, каза Нинова.

Повече от 40 000 социалисти от цялата страна се събраха отново в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да присъстват на традиционния събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари