Корнелия Нинова: ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове

1
Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят
Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове - какво е това освен признание за провал.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на националния събор на левицата на връх Бузлуджа, предаде агенция "Фокус".

"Вчера по традиция като единствената истинска партия ние първи излязохме с платформа за местните избори, т.е. първо какво ще правим за хората, а след това и кой ще го прави. Идете във вашите общини и им кажете - нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини, да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си", заяви Корнелия Нинова в словото си.

"Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване. Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме нашите кандидати. Виждате ли какво се случва от ГЕРБ. Ден след ден се отказват от ключовите си кметове досега. Какво е това освен признание за провал. Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят. А като ги сменят какво - моделът остава същия. Моделът е горе", каза още Нинова.Тя посочи, че БСП държи на своите успешни кметове и отново ще ги издигне.

"Но ще имаме и много млади и нови кандидати, подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ политиката днес не са дискусиите в студиата, а будителството.

"Остава най-важният въпрос. Въпросът за партньора. На всички ни е ясно, че сами не можем. Затова, моля, подайте ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество, за семейство и дом, за добри доходи, за достъпно здравеопазване, за справедливост, за борба с корупцията", отбеляза Нинова.

"Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България", подчерта лидерът на БСП. Според нея политиката се превръща във възрожденско будителство.

"Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище. Там пише "Помогни ми да те возвися, народе, помогнете ни да спасим България. "Единни за България", заяви още Нинова в речта си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари