Явор Божанков: ГЕРБ саботират собствената си държава по време на война

0
Не съм вярвал, че в такъв момент са способни да причинят това на държавата си
Не съм вярвал, че в такъв момент са способни да причинят това на държавата си Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще бъде приет законопроекта за закриването на специализираното правосъдие, обяви депутатът от БСП

"Подкрепяме закриването на специализираното правосъдие. Всички казват, че има огромен проблем с корупцията у нас. На това основание, след задълбочени анализи, сме стигнали до извода, че това е една от стъпките. Смятам, че на първо четене ще бъде приет законопроектът за закриването на специализираното правосъдие", обяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред "Денят ON AIR".

Социалистът увери обаче, че със закриването на Спецсъдилищата няма да бъдат прекратявани дела. "Съставите, които в момента гледат дела, ще продължат да гледат дела. Няма да се позволи прекъсване на дела", категоричен бе той.

Относно предложението на вицепремиера Корнелия Нинова за обявяване на форсмажорни обстоятелства, Божанков коментира, че целта е правителството да овладее нарастващите цени.

"Украйна и Русия са основен източник на суровини като желязна руда, редки метали, жито... Това прави изпълнението на вече сключени договори неизгодно. Това е тема, която ще бъде внесена в МС и всички ще проведем дебат какъв е най-добрият вариант", уточни депутатът от "БСП за България".

Божанков обвини депутатите от ГЕРБ, че "забавят" работата на правителството.

"От ГЕРБ не саботират правителството, те саботират собствената си държава и народ по време на война. Блокират работата с процедури, а декларираха, че ще бъдат конструктивна опозиция. Не съм вярвал, че в такъв момент са способни да причинят това на държавата си. Кризите не са генерирани в България", подчерта социалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    oooh
    На калпавата ракета и космоса й пречи !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари