Консултанти от швейцарския червен кръст на среща с областен съвет на БЧК - Русе

0

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе среща на Областен съвет на БЧК-Русе с консултанти на швейцарския червен кръст по проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права, 2015-2016 година“.

По този проект възрастните хора от местните общности са насърчавани да търсят сами възможности за подобряване на начина си на живот, бяха обучавани и подпомагани да анализират проблеми.

На срещата присъстваха председателят на ОбС – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, двама консултанти от швейцарския червен кръст – Раиса Синелникова и Андро Хъмфрис, представител от националния съвет на БЧК – Ева Милушева, както и партньорски организации, инициативни групи – „Роза“, „Майчина ласка“, „Дружба“, спортен клуб „Дунав-ветерани“, Съюз на пенсионерите и други.

Консултантите се срещнаха с възрастните хора, работещи по проекта, за да се запознаят с необходимостта от него. Отчетена бе дейността на проекта и се набелязаха новите цели. Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави всички присъстващи и сподели, че Община Русе с голяма загриженост се отнася към въпросите, свързани с възрастните хора.

Имаме отношение към обучението на възрастните хора, в РУ „Ангел Кънчев“ бе проведен курс по компютърна грамотност“, даде пример проф. Белоев. Председателят на ОбС увери всички, че всички дейности на БЧК-Русе ще срещат подкрепа и съдействие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари