Комисия "Буджака" разпали спор в парламента

0
ИТН към ДБ: Загубихте достоен партньор в наше лице и ще останете изолирани
ИТН към ДБ: Загубихте достоен партньор в наше лице и ще останете изолирани Снимка: Велислав Николов/24 часа

Когато 2 магарета си мерят буджаците, не заставай между тях". Чисто нова поговорка измислиха от "Има такъв народ"

Създаването на временна комисия за разследване на факти и обстоятелства около полуостров Буджака, където вила има издателят на "Икономедия" Иво Прокопиев, разпали лют спор между "Демократична България" и вносителките на искането за комисията ДПС и "Има такъв народ", пише 24 часа.

Именно подкрепата на ИТН за създаването на тази комисия развяло червен флаг за "Демократична България" и това била една от причините да не подкрепят предложения кабинет с премиер Пламен Николов.

"Плаващите мнозинства винаги са били рецепта за корупции. Когато си подавахте пасове с ДПС като този например. Примерът е пред нас. Това се превърна за нас в много сериозен червен флаг. Измисляте истории, но не желаете да коментирате тази тема. Буджака е прекрасна илюстрация на този проблем", каза Христо Иванов и обясни, че единствената цел е да се отвърне на създаването на комисията "Росенец", която цели разследване около летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Острият тон към хората на Трифонов разгорещи страстите и постави нови бариери между партиите и взаимна загуба на партньорство.

"На всички е ясно, че се опитвате да ни прикрепите към ДПС. Загубихте достоен партньор в наше лице и ще останете изолирани", категоричен бе Радостин Василев от ИТН. "Проблема с Буджака не е проблем на ДБ. ИТН подкрепя и комисията за Росенец. Защо трябва да подпиша вашата комисия за Росенец, а да не подкрепям и тази, която разследва онзи, който взема вашите решения", добави Василев.

"Вие загубихте партньор в наше лице", отвърна пък съпредседателят на ДБ Христо Иванов. "С голямо усилие навлизате в опорните точки на ДПС. Това нещо си е наука. Г-н Карадайъ се снимаше с хора с фланелки на г-н Пеевски. Явно сте решили да обслужвате пропагандите на ДПС и да рециклирате този мътен поток на ДПС", каза още Иванов и даде на Радостин Василев няколко книги, които по думите му били издадени от медии на Делян Пеевски и разпространявани дори в европарламента, но вътре не пишело нищо за "Има такъв народ".

"Когато две магарета си мерят буджаците, не заставай между тях!" Тази чисто нова поговорка се родила в ИТН, каза Филип Станев и разсмя залата. Той призова ДПС и ДБ да не правят партията на Слави заложник на споровете им.

Само че застанахте по средата, отвърна зам.-председателят на движението Йордан Цонев. "Никога нямаше да ви мине кабинета. Знаете ли защо? Това беше първият прокетокабинет, в който от 1997 г. кохортата на кръга "Капитал" и Прокопиев няма нито един министър. Тази тема ще я развиваме от тук нататък, защото е важна за България", каза още Цонев, като бе готов да изброи поименно всички министри, които са били пряко предложени от Иво Прокопиев в правителствата до сега.

"Решението за създаването на тази комися не е самоцелно. Целта ѝ е да покаже корените на корупцията в държавата. Те са от 1997 г., когато структурите на г-н Сорос, бяха направени от г-н Луканов. Ако не искате това да го кажете, аз ще ви го кажа без грам притеснение. Имам много добра памет. Нямам памет на неща, които са ми разказали, а като на очевидец. Знам много добре защо една част на СДС беше сатаназирана от друга, от Иво Прокопиев, от агнешките главички и зараждащата се дълбока държава и структурите на Сорос", добави Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари