Балабанов от ИТН: Позицията ни е ясна - отиваме на избори

0
По-рано от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" заявиха, че няма да подкрепят правителство на ИТН
По-рано от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" заявиха, че няма да подкрепят правителство на ИТН Снимка: БТА

Нашата позиция е ясна - отиваме на избори

Това коментира пред журналисти Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Балабанов коментира въпроса за евентуална подкрепа за следващ кабинет, излъчен от 46-ото НС преди да влезе в сградата на парламента за заседание на парламентарната група, предаде NOVA

Колегата му Филип Станев, заместник-председател на ПГ "Има такъв народ" коментира как ще гласуват, ако формацията, на която бъде връчен третият мандат, предложи служебния кабинет за редовен.

"Ние имаме много сериозни обструкции спрямо някои от министрите в този служебен кабинет и ги заявихме, включително от парламентарната трибуна", каза Станев.

Освен Филип Станев, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев в парламента влезе и Тошко Йорданов, председател на групата, както и оттеглелият се кандидат за министър-председател Пламен Николов. На въпрос за оттеглянето на Пламен Николов, Станев призова да се гледа голямата картина, която се е случила днес окончателно.

По-рано от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" заявиха, че няма да подкрепят правителство на ИТН. Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че проектокабинетът изобщо няма да бъде гласуван.

На въпрос дали са разочаровани от избора на Пламен Николов да се оттегли, Станев коментира, че разочарование може да има само в личния живот.

"Разочарование в политиката не може да има. В политиката може да има конкретни практични действия, които да водят до някакъв резултат за всички тези, които трябва да получат резултат от евентуалното управление, което видимо няма да се случи с мандата на ИТН. Виждате, че от други политически формации г-н Хаджигенов заявава, че това 46-то НС ще излъчи кабинет. Конституционно това не е невъзможно. Само че това означава да се съберат едни формации, които сякаш вече се събраха, ми се струва", коментира Станев. Колегата му Станислав Балабанов коментира, че след днес всичко е станало лично.

Относно изказването на Христо Иванов за сближаване на ИТН с ДПС с внесения съвместен проект на решение за създаване на временна комисия за Буджака, Станев констатира, че Христо Иванов имал много интересна фиксация. "Много често използва израза за дългата ръка на ДПС, която била стигнала до нас. Нямам представа защо го прави, ако има някакви доказателства г-н Иванов, нека да ги предостави", посочи депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук