Колко сланина трябва да ядем, за не увредим здравето си

0
Според диетолог допустимото количество сланина за здрав човек е 30 грама на ден
Според диетолог допустимото количество сланина за здрав човек е 30 грама на ден

Според диетолог допустимото количество сланина за здрав човек е 30 грама на ден

Сланината е популярна съставка в българската кухня, но често се свързва с вреди за здравето. Руският диетолог д-р Алина Иванова дава препоръки какво количество сланина може да се консумира, за да бъде полезна за здравето.

Според д-р Иванова допустимото количество сланина за здрав човек е 30 грама на ден. Това съответства на приблизително 10% от дневните калории.

Сланината е богата на наситени мазнини, които могат да повишат нивата на холестерол в кръвта. Прекомерната консумация на наситени мазнини може да увеличи риска от сърдечни заболявания, инсулт и други здравословни проблеми.

Как е добре да се консумира? Сланината може да бъде полезна за здравето, ако се консумира в малки количества и в комбинация с други здравословни храни. Д-р Иванова препоръчва да се консумира сурова или замразена сланина, а не пушена или пържена.

В допълнение към наситените мазнини, сланината съдържа и други хранителни вещества, които могат да бъдат полезни за здравето. Тя е добър източник на витамини А, Е, D и К, както и на минерали като мед и желязо.

Сланината не е подходяща за хора с определени здравословни проблеми, като бъбречни заболявания, сърдечни заболявания или нарушения в кръвосъсирването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Копейкин
    То и ватниците жулят яко сланина и самогон, и привидно нищо им няма. Последствията си проличават с времето. Затова и тази диетоложка, рускиня е загрижена за потентността на ватниците и да не мрат млади от всякакви заболявания или алкохолни отравяния
  • 1
    1
    фена на Путин
    Укрофашистите дънят по 300 грама на ден и нищо им няма. Мамка им проста.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари