Кола се удари в бетонна стена на пътя Русе - Бяла

0
При удара двигателят е изхвърчал в насрещното платно
При удара двигателят е изхвърчал в насрещното платно Видео: Русе Медиа

Румънци катастрофираха на пътя Русе - Бяла, след като колата им се е ударила в бетонна стена.

Най-вероятната причина е несъобразена със зимните условия скорост, след като тази нощ и рано сутринта имаше слаб сняг, предава Русе Медиа.

Инцидентът е станал около 9 часа след изхода на Русе за София. Румънците са пътували в посока Бяла, когато на участък със завой и ограничение на скоростта от 60 км в час, водачът е загубил управление и е катастрофирал. При удара странично в бетонната стена край пътя двигателят е изхвърчал в насрещното платно, където за късмет не е имало други автомобили. Предницата на колата буквално се е разпиляла.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пострадал е един от пътниците, който е откаран в болница с фрактури, но без опасност за живота. От пътноподдържащата фирма са категорични, че вината не е в състоянието на пътя, тъй като чистят от 5:30 сутринта.

От 5:30 поддържаме всичките наши маршрути по 1-5 Русе - Бяла, става въпрос от Мидата, Дунав мост, булеварда. 12 машини участват в зимното почистване в момента, критични моменти нямаме, нямаме закъсали камиони и продължаваме в момента ритмично да опесъчаваме. Основно не е от заледяване, понеже температурите бяха минусови и малкото количество на снега просто остана на платното и след като почнахме да опесъчаваме. На усойните места ги повтаряме, за да няма такива последствия, но всички пътища са проходими при зимни условия“, обясни служител на фирма „Пътинженеринг“.

Причините за инцидента се изясняват.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари