Кой ще е новият кмет на Русе?

17
12 кандидати влизат в битка за кмет на Русе
12 кандидати влизат в битка за кмет на Русе

12 кандидати влизат в битка за кмет на Русе

Предизборната надпревара започна и 12 кандидати влизат в битка за кмет на Русе.

От Dunavmost пускаме анкета, на която може да гласувате предварително за един от кандидатите.

За кого ще гласувате на местните избори в Русе - https://forms.gle/qoTaUF2xWhp1HfjV6

Първи своя ход обяви "Левицата" чрез местната коалиция "БСП за България", като отново гласува доверие на настоящия градоначалник Пенчо Милков. За да надскочи електоралните възможности на "червените" в Русе, по пътя към втория мандат той ще разчита и на доверие извън редиците на партията. Не случайно кандидатурата му е подкрепена и от 84 известни русенци от академичните, спортните и икономическите среди на града.

След като преди четири години ГЕРБ отстъпиха управлението на града на БСП, в тази кампания залагат на здравни мениджъри, за да си върнат позициите в местната власт. Претендентът за кмет на ГЕРБ е изпълнителният директор на Университетска болница "Канев" Иван Иванов, а листата за общински съветници на партията оглавява Алис Муртезова, която е административен директор на болница "Медика".

Алтернатива на досегашния модел на управление на Русе предлага адвокат Рена Стефанова. Тя е изборът на коалиция ПП-ДБ ще води и общата листа на формацията за общински съветници. Миналата година Стефанова доброволно се отказа от депутатския си имунитет заради катастрофа с пострадал пешеходец. Заради пътния инцидент тя сключи споразумение с прокуратурата и получи осъдителна присъда с 3-годишен изпитателен срок.

Амбиция за кмет има и бившият областен управител Анатоли Станев, издигнат от "Има такъв народ". Юристът за кратко оглавяваше и екоинспекцията в Русе.

От партия "Възраждане" залагат на народния представител Златан Златанов, който е член на парламентарните комисии по конституционни и по правни въпроси.

Искрен Веселинов е кандидат за кмет, издигнат от "България на регионите".

Здравко Паскалиев е кандидат за кмет, издигнат от ПП "Средна европейска класа".

Илиян Илиев е кандидат за кмет, издигнат от НДСВ.

Станимир Станчев е кандидат за кмет, издигнат от СДС.

Кристиян Вълчев е кандидат за кмет, издигнат от ПП "Движение Гергьовден".

Борислав Българинов е кандидат за кмет, издигнат от Съюза на свободните демократи.

Айдоан Джелил е кандидат за кмет, издигнат от Движението за права и свободи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    56
    SPASETE RUSE
    SPASETE RUSE! №21!!! SAMO 21
  • 0
    55
    Секс поза 69
    Гласувайте за Пенчо Менчо оплодителя
  • -6
    54
    До 47
    Мисловната дейност на Анатоли Станев вероятно се упражнява скрито - спорно е дали той е управлявал или е бил напътстван как да го прави, от външни на инспекцията лица. Той, човека, на работа се вестявал за по 3-4 часа дневно. Айде изберете си го, че хептен да доошушка общината, след този погром, който настоящия кмет оставя. Не така скрито обаче от него са искани подкупи за да се получат подписани от него административни актове. Хора, като решите да се изказвате да вземете и да се подготвите с информация. За съжаление, в листата за общински съветници на въпросната партия, видях име на жена - умна, с принципи. Жалко за нея.
  • -5
    53
    Яростен
    Смърт за русоидните предатели на България от Възраждане, БСП, ГЕРБ, ИТН, ДПС!
  • -6
    52
    Състезател
    Това състезание кой по-голяма путка ли е? Е трябва и някой и с ташаци,като Станев например! 21 е истината
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари