Защо Пенчо Милков, Рена Стефанова и Иван Иванов избягаха от дебата на БТВ?

3
Отказът от участие в предизборния дебат е неуважение към процеса и русенци
Отказът от участие в предизборния дебат е неуважение към процеса и русенци

Отказът от участие в предизборния дебат е неуважение към процеса и русенци

В сутрешния блок на живо по БТВ днес се проведе дебат за Русе, в който участваха само трима от основните кандидати за кмет на общината. Четирима от тях - Пенчо Милков от БСП, Иван Иванов от ГЕРБ, Рена Стефанова от ПП-ДБ и Златан Златанов от Възраждане, отказаха участие.

Според Станимир Станчев, кандидат за кмет на Русе от СДС, отказът от участие в дебата е неуважение към процеса и русенци. Той посочва, че най-вероятната причина за отказа е свързана със скритите политически споразумения и сглобки.

Позиция на кандидата за кмет на Русе от СДС Станимир Станчев:

Тайните сглобки и защо четирима от кандидатите - Пенчо Милков, Иван Иванов, Рена Стефанова и Златан Златанов останаха далеч от дебата на БТВ?

Днес в сутрешния блок на живо по БТВ имаше дебат за Русе, в който четирима от основните кандидати за кмет на община Русе - Пенчо Милков от БСП, Иван Иванов от ГЕРБ, Рена Стефанова от ПП-ДБ и Златан Златанов от Възраждане, отказаха участие.

Тримата участници в дебата пък са избрани на база на псевдосоциологически критерии, което доведе до псевдо дебат.

Въпреки че такива събития са обикновена практика в предизборни периоди, изненадващо тези четирима кандидати не приеха поканата за дебат. Но защо? От БСП решиха да изпратят кандидата на коалиционния си партньор от ВМРО, защото именно те 4 години направиха толкова „прекрасен“ града с помощта на съратници от целия спектър.

С този унизителен акт към русенци от страна на кандидатите за кметове стана ясно защо СДС се явяваме самостоятелно на местните избори в Русе.

Колко време ще е нужно, за да измислят наистина добро оправдание за отказа си да вземат участие? Аз имам и друго предложение – дебатът може да се направи в нашия град – има не малко места, ще поканим всички медии, включително и независимите да отразят. Ще бъде отворен и за аудитория, всеки с възможност да отправя въпроси.

Отказът от участие в предизборния дебат е неуважение към процеса и русенци. Дебатът може да бъде изключително остър, като кандидатите трябва да могат да носят на критика, да отговарят на неудобни въпроси и да изразят ясна позиция. Очевидно и четиримата кандидати искат да избегнат тези рискове. Явно се чувстват неподготвени в собствените си способности да се справят с този вид съревнование.

Другата възможна причина е недостатъчно добра подготовка на кандидатите. Явно и четиримата имат притеснения и са несигурни да изложат своите позиции, идеи и предложения пред зрителите и разчитат само на имиджа, който им градят. И дали едно подобно участие няма да има негативно въздействие върху тяхната кампания?

Най-вероятната причина за отказ от дебата е свързана със скритите политически споразумения и сглобки. Не е тайна, че две от партиите – ГЕРБ и БСП имат интереси, които се изпълняват зад кулисите. Затова и кандидатите на двете партии искат да се предпазят от прекомерни сблъсъци с „опонентите“ си.

Независимо от мотивите, отказът на четиримата кандидати от участие в предизборния дебат оставя въпроси и категорично ще повлияе върху избирателите.

Крайното решение обаче е в ръцете на русенци, които имат властта да определят резултатите на изборите на 29 октомври. Моят съвет е всеки един да излезе и да гласува за бъдещето ни – на нас хората и на нашия обичан град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    17
    Ясно е, че
    тримата бегълци от дебата има какво да крият и не им пука за русенци защото са част от МЕСТНА СГЛОБКА. Станю Циг@нина обаче, е по- голям измек@р и от тях. Цял живот лъже, маже и гледс да се докопа до власт, за да кр@де.
  • 5
    16
    Русиенкъ
    Не Обкчам крандидат 69
  • -4
    15
    Галичка Николова
    От толкоз викане и плюене по Фейсбук едвам ми остана време да пиша и тук. Моята уж съратничка- оперната певица от Русенска опера Владислава Гарвалова сън не я хваща, понеже тя няма да стане общинския съветник, пък аз може и да стана.
  • 0
    14
    Истината
    ГРОb-TV тотално се ОСРА в т.нар. "дебати" на ВИСЧКИ градове! Кой нормален ще отиде да им гостува, при положение, че освен основните кандидати Бенчо Осеменителя и Рена, слагат някакъв герберастки анонимник, а в студиото им са тримца невзрачни нещастници? Жалко, мисирки!
  • 9
    13
    Хан
    За Иван ясно Прост е раболепен гледа като крава Бойко кво да чакаме
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари