Кои плодове ще ни хидратират най-много в жегите?

1
Гореща вълна връхлетя Европа през последните седмици
Гореща вълна връхлетя Европа през последните седмици

Гореща вълна връхлетя Европа през последните седмици

Гореща вълна връхлетя Европа през последните седмици. В това топло време е много важно да се разхлаждаме и хидратираме максимално. Освен вода, е добре да знаем кои храни ще ни хидратират допълнително, предава NOVA. В вижте какво да консумираме, когато живакът на термометъра скочи до над 40 градуса.

Диня

Този сочен плод е и сред най-богатите източници на ликопен, антиоксидант, който помага в борбата с рака и се съдържа в червените плодове и зеленчуци.

Горски плодове

Малините и боровинките съдържат около 85 процента вода, докато къпините са малко по-добри с 88,2 процента.

Цитрусови плодове

Сочните цитрусови плодове могат да помогнат за понижаване на холестерола. Грейпфрут, портокал, лайм, лимон и други цитрусови плодове охлаждат тялото много добре. Тайната е във високото съдържание на фитонутриенти като антоцианини, флавони, витамин С, полифеноли.

Пъпеш

Една четвърт пъпеш съдържа само 50 калории, но осигурява 100 процента от препоръчителния дневен прием на витамини А и С.

Праскови

Включете праскови в менюто си, защото бързо ще попълните запасите от калий, витамин А и В12 и други хранителни вещества, които помагат за поддържане на телесната температура и подобряват вида на кожата.

Кайсии

Кайсиите също са отличен естествен помощник за понижаване на телесната температура и намаляване на изпотяването.

Манго

Ако кожата ви е суха, яжте манго. Мангото е богато на витамини и минерали, особено витамин А, който нормализира производството и живота на кожните клетки. Подобрява външния вид на кожата и помага в борбата с акнето, тъй като предотвратява повишеното производство на кожни клетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари