Кой какво е дарил на МВР

0
Най-големият дарител в списъка за тази година е посолството на САЩ в България
Най-големият дарител в списъка за тази година е посолството на САЩ в България Снимка: Dunavmost, архив

Най-скъпият подарък за силовото ведомство е от посолството на САЩ

Даренията от общини, държавни фирми и чужди посолства за Министерството на вътрешните работи намаляват чувствително в списъка на силовото ведомство с безвъзмездно получените средства, пише "Сега"

Общият размер на даренията до септември тази година възлиза на 561 477 лв, докато година по-рано сумата е 959 108 лв., а през 2019 г. е 2 999 820 лв.

Продължава практиката на общини и горски стопанства да подпомагат районните служби за пожарна безопасност и защита на населението с дърва за огрев, гориво, обзавеждане и други вещи. Такива дарения за общо 8541 лв. са направени към пожарните служби в Дългопол, Бяла Слатина, Елена, Видин, Плевен и Русе.

Община Банско пък е дарила на полицията в града дрон, мултимедиен проектор, преносим компютър и екран на обща стойност 5181 лв. Тестове за 19 496 лв. са дадени от община Пловдив на Пътна полиция. Общините Куклен и Родопи са подарили на 01 РУ в същия град два автомобила - "Дачия Дъстър" и "Хюндай", за общо 23 200 лв.

Най-големият дарител в списъка за тази година е посолството на САЩ в България. То е дало безвъзмездно на "Гранична полиция" движимо имущество на стойност 439 650 лв. Жандармерията пък е получила 4 оборудвани будки за 4000 лв.

Министерството на вътрешните работи на Германия също е направило дарения - за 5745 лв., които включват устройство за проверка на документи, фотоапарат модел "Никон" В500 и допълнително оборудване към него. Освен това Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания е помогнала на ГДБОП с тунинг за автомобили и лиценз за специализиран софтуер на стойност 9860 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари