Какви рискове крие прекомерния тунинг на двигателя

0
Много хора прибягват до услугите на доработчици, които да направят от техните автомобили нещо по-вълнуващо
Много хора прибягват до услугите на доработчици, които да направят от техните автомобили нещо по-вълнуващо

Всички искаме да караме мощни автомобили, дори да не можем да си позволим да си купим такъв.

Много хора прибягват до услугите на доработчици, които да направят от техните автомобили нещо по-вълнуващо, по-бързо и подходящо за фукане пред приятелите. Правейки това обаче, трябва да имате предвид, че нещата могат да завършат не особено добре, особено ако не прецените възможностите на двигателя си, пише OFFNews.

Снимката, която виждате, е от печалния опит на британец, който е "пипнал" двигателя на своя Saab 9-5 от 2002, правейки го с мощност от 300 к.с. (каквато 2.3-литровия агрегат няма фабрично). Въодушевен от подобренията по колата собственикът тръгва на пътешествие из Европа, но доста бързо се оказва, че не си е направил точни сметки.

По време на изкачване на наклон в Италия по-здраво подаване на газта се оказва и последното за двигателя. Бутало номер 1 не издържа на тунинга и се пръсва на стотици парченца, нанасяйки непоправими щети на цилиндъра и на други части от двигателя.

Историята завършва очаквано - собственикът на автомобила се прибира с рапатрак и се заема с ремонт на своя Saab, който се състои в интегрирането на нов двигател. Интересно е дали и този път ще опита да направи от скромния шведски семеен автомобил истинска "бегачка" или ще си вземе поука.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари