Кога ще бъде възстановена тролейбусната мрежа в Русе?

2

Всички автобусни линии в града се обслужват от електробуси и автобуси

След обработките на трасетата на градския транспорт, основни улици и около лечебните заведения, екипите на фирмите, ангажирани с дейностите по снегопочистване в Русе извършват в момента обработка на второстепенната пътна мрежа. Множеството паднали клони и дървета по главните улици в града и в централна градска част се премахват от екипи на ОП “Паркстрой” и “Вектор”. Към момента е ангажирана цялата налична техника и служители, като след обработката на главните пътни артерии ще се премине и към премахване и клони и дървета в кварталите през следващите дни.

Непроменена към момента остава ситуацията с електрозахранването на засегнатите девет села в общината и кварталите Образцов чифлик, Средна кула и Долапите. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите.

Всички автобусни линии в града се обслужват от електробуси и автобуси на общинското предприятие и частните фирми. Очаква се електрозахранването на контактната тролейбусна мрежа да бъде възстановено през утрешния ден. От междуселищните автобусни линии не се обслужват тези по направленията Червена вода, Хотанца, Ястребово, Семерджиево, Бъзън, а към Просена и Долно Абланово движението е затруднено. Продължава да е затворен Републикански път I-2 Русе-Варна и Републикански път II-21 Русе-Силистра.

В момента кметът Пенчо Милков е в едно от най-засегнатите от снежната обстановка населени места - село Бъзън, заедно с директора на дирекция “Обществен ред и сигурност” Георги Игнатов.

Община Русе отново приканва жителите да ограничат по възможност придвижването с автомобилите си най-вече по второстепенната пътна мрежа, за да не се възпрепятства дейността на снегопочистващите фирми и тези, които премахват паднали клони и дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Разочарован
    Те пък си изтъркаха греблата. По кои второстепенни улици в кварталите минахте, то май Вие виждате почистеното само около общинта. Живущите по второстепенните "улици" СЪЩО СИ ПЛАЩАТ данъците и ви хрантутят, за да празнодумствате ли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари