Кметове искат да бъдат и катаджии

1
Градоначалниците предлагат промени в закона, за да пишат актове и да глобават за превишена скорост на улицата в селото или в града
Градоначалниците предлагат промени в закона, за да пишат актове и да глобават за превишена скорост на улицата в селото или в града Снимка: БГНЕС / Архив

Кметовете да изземат функциите на КАТ за нарушения на пътя в населеното място.

Градоначалниците предлагат промени в закона за местното самоуправления, които да им позволят те да пишат актове и да глобяват за превишена скорост на улицата в селото или в града.

Това поиска Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България, а искането им оповести кметът на Стара Загора Живко Тодоров на дискусия в парламента с участието на депутатите от регионалната, вътрешната и екокомисията в НС, информира Канал 3.

За целта градоначалниците настояват за повече камери в населеното място. В момента в града на липите те били три, но само една работела. Стара Загора се е превърнал в града на гърбиците, обобщи нуждата от промяна Тодоров, който се принудил да го направи, за да намали автопроизшествията.

Той посочи, че общинските полицаи, които са зачислени към МВР, не са достатъчно на брой. В неговия град били 16, а трябвало да отговарят от репатрирането на колите до популацията на кучетата и охраната на общински мероприятия.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари