Класната на Филип: Един невероятен човек си отиде!

0
Освен за законодателни промени, Радка Караджова призова и за гражданска отговорност
Освен за законодателни промени, Радка Караджова призова и за гражданска отговорност Видео: bTV

В същото училище е учил и убитият на бул. "Сливница" Явор

Филип е прекрасен човек. Той ще си остане прекрасен човек, не мога да говоря в минало време. Учителите не делят учениците на лоши и добри, но Филип беше невероятен човек, прекрасен ученик, незабравим“ – така Радка Караджова описа убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче. Тя е била негов класен ръководител до 7. клас.

Пред столичното 32-ро СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ се беше събрало цялото ръководство в знак на подкрепа към семейството на загиналото дете.

Не за първи път нашето училище дава жертва на пътя, но определено не ни става по-лесно. Един прекрасен човек си отиде“, каза Караджова през сълзи, предаде bTV.

Аз съм класен ръководител на неговата сестра. Ще направим всичко възможно тя и неговото семейство да знаят, че не са сами. Това са нашите деца“, каза още тя.

Ние сме научили децата как да се пазят, но трябва да ги учим как да не са тези в колите. Трябва да ги учим, че отговорността не е само за техния живот, защото те не са сами. Трябва да се грижат за обществото, защото са част от него“, категорична е учителката.

Освен за законодателни промени, Караджова призова и за гражданска отговорност. „Трябва да се работи с хората, да осъзнаят, че те трябва да спрат това. Каквото и материално да им бъде отнето, никога няма да върнат това, което те отнемат“, каза тя.

Директорът на училището Нели Костова каза, че в тяхното учебно заведение е учил и Явор, който загина на пешеходната пътека на бул. „Сливница“ заедно с приятелката си – отново пометени от шофьор.

И Явор, и Филип са прекрасни млади хора. Те няма да станат бащи, никога. Това безумие трябва да се спре. Ежечасно ставаме свидетели на неспазване на правилата за движение“, каза Костова.

Тя каза, че ще е много трудно за ръководството на училището и психолозите да разговарят с децата след старта на учебната година.

Училището организира и шествие – на 14 септември призоваха цялата общност на училището и който пожелае да се включи в шествието в памет на Филип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари