Китайски гигант прави завод за алуминиеви джанти в Русе?

1
Китайски гигант избира между три български града за новия си завод
Китайски гигант избира между три български града за новия си завод

Китайски гигант избира между три български града за новия си завод.

Китайска компания, която е световен лидер в производството на алуминиеви автомобилни джанти, търси възможност да инвестира в България. Тя разглежда като възможности за изграждането на завод у нас Русе, Пловдив и Плевен, като вложението може да бъде в размер на 30 милиона евро.

Това коментира директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев пред "24 часа".

Според медията въпросното дружество е най-големият производител и износител на алуминиеви джанти за коли. По думите на Янев обаче за изграждането на базата България се конкурира с други държави.

На въпроси на Money.bg във връзка с инвеститорския интерес от БАИ потвърдиха, че към момента реално има интерес, но информацията за това коя точно е компанията и останалите подробности около предложенията й са конфиденциална информация.

Очаква се в бъдеще да стане ясно дали тя ще стъпи в един от трите български града. И в трите вече работят заводи на водещи компании в производството на авточасти и автокомпоненти.

Германската "ВИТТЕ Аутомотив", която работи в Русе, обяви през август , че ще разшири капацитета на завода си там и ще отвори нови 500 работни места.

В Плевен пък доставчик за Mercedes потвърди вложение от 100 милиона евро във фабрика. През миналата седмица пък стана ясно, че германската Leoni може да построи производствена база в града за между 30 и 48 милиона евро.

Производителят на авточасти за марки като BMW и Mercedes "Вили Елбе Груп" пък има завод в зона "Куклен" на пловдивската Тракия икономическа зона. Инвестицията на германския концерн беше над 9 милиона евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари