Кирил Петков: Ще подкрепим Украйна и с военно-логистична поддръжка

0
Толкова е жалко как един лидер стои в безопасност на дългата маса, а млади войници, заради неговите ужасяващи решения, загиват, подчерта премиерът
Толкова е жалко как един лидер стои в безопасност на дългата маса, а млади войници, заради неговите ужасяващи решения, загиват, подчерта премиерът

Това обяви премиерът в изявление

Премиерът Кирил Петков обяви, че България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военна-логистична поддръжка.

Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската агресия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни млади войници - вече няколкохиляди, са загинали. Едновременно с това имаме и доста цивилни жертви, а и много голяма част от цивилното население в Украйна се крие по спирките на метрото и всеки ден и всяка нощ очаква да има унищожение на техните домове”, коментира премиерът Петков, предаде Нова телевизия.

Министър-председателят увери, че е направен пълен списък на българите в Киев, които искат да се евакуират. Техният брой е 140. 30 са в посолството. Изчаква се зелен коридор, за да бъдат изтеглени.

Българското правителство не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни граждани под такъв голям риск в тази братоубийствена война. Толкова е жалко как един лидер стои в безопасност на дългата маса, а млади войници, заради неговите ужасяващи решения, загиват”, подчерта Петков.

Министър-председателят уточни, че България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военна-логистична поддръжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    русенец
    Бягай да поддържаш движението за независим Квебек, не се бъркай в неща, които не разбираш. Колкото по-бързо подадеш оставка, толкова по-малки щети за България ще има. Не се сещам за друг министър-председател, който за толкова кратко време да е изсрал толкова много лайна!
  • 6
    3
    русенец
    Тоя бърборко не са ли го учили в Харвард, да знае кога да мълчи? Има време да ръси глупости, има време и да мълчи. Тоя е по-тъп и по-опасен от Тиквата.
  • 4
    2
    darkaveng
    Боже, тези наистина са Идиоти! Прибирай ги възможно най-бърже, че национална катастрофа ще ни докарат!
  • 5
    1
    Ama
    Военно-логистична подкрепа на украинската шайка не сме ти разрешавали, бе Кирчо ! Хляб и вода - може. Кака Корнелия също каза, че не ти е разрешавала да пращаш пушки. Кой лъже или ще раваляте кондиката и пак на избори, или се разбрахте тайничко на Делчо????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари