Атанас Атанасов: Призовавам президента да уволни шефа на ДАНС

5
Това ще постави начало на дебата за необходимостта от радикална реформа на българските специални служби, смята съпредседателят на "Демократична България"
Това ще постави начало на дебата за необходимостта от радикална реформа на българските специални служби, смята съпредседателят на "Демократична България" Снимка: Атанас Атанасов / Facebook

Това ще постави начало на дебата за необходимостта от радикална реформа на българските специални служби, смята съпредседателят на "Демократична България"

Президентът Румен Радев да подпише указ за уволнението на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Това призова съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

Той поздрави премиера акад. Николай Денков, който в петък поиска от президента да освободи шефа на ДАНС.

Според Атанасов, ако Радев освободи председателя на ДАНС ще постави "начало на дебата за необходимостта от радикална реформа на българските специални служби".

"Недопустимо е въвличането им в активни мероприятия за дестабилизиране на властта и манипулиране на вота на гражданите с цел политическо инженерство, недопустима е липсата на обективна и трезва оценка на външните заплахи за националната сигурност. Скандален е отказът за предоставяне на актуална оперативна информация на висшия орган на изпълнителната власт, с което се възпрепятства възможността за вземане на своевременни и правилни държавнически решения в защита на националния интерес", пише ген. Атанасов във Фейсбук профила си.

По думите му е наложителна спешна актуализация на Стратегията за национална сигурност на Република България, която да отразява динамиката на съвременните рискове и заплахи в средата за сигурност, и да посочва националните интереси, приоритети и политики в тази област. Първостепенно внимание трябва да се отдели на противодействието на руското хибридно влияние и шпионаж, киберсигурността, сигурността на суровините и енергията, защита на критичната инфраструктура, противодействието на прането на пари.

"Ще предложа засилване на правомощията на Съвета по сигурността към МС, който да се превърне в ефективен контролен и координационен орган на дейността на разузнавателната общност, наред с парламентарния контрол", заяви съпредседателят на ДБ.

"Време е българските специални служби да заработят професионално, обективно и безпристрастно при спазване на принципа за политически неутралитет, подобно на модерните служби на страните членки на НАТО и ЕС", пише още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    нунчо
    Прост капанец защото за пореден път ли се оср---е как не се утепа между Русе и Бяла бо---к дърт
  • 6
    3
    Призовавам Всевишният Господ...
    Да те уволни и да те прати да садиш либеници на остров Батин.Там ти е мястото.Сега,ако някой прецени че си за Белене е друг въпрос.
  • 3
    2
    русенец до гнома Атанасов
    А аз призовавам Денков да уволни заместник министър Михаил Стойнов. Мотиви - нарушение на задължителни /императивни/ разпоредби на Избирателния кодекс. Аз призовавам Денков да публикува доклада на ДАНС на страницата на Министерски съвет. Призовавам Денков да изнесе цялата информация относно въпроса "Заплашван ли е министър Йоловски и от кога. Каква е ролята на Кирил Петков и Божанов? Призовавам Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка по този въпрос, все пак е назначена охрана на действащ български министър и на неговото семейство. Призовавам вътрешния министър да предаде на компетентните органи цялата информация относно кое е наложило назначаването на тази охрана. Така е генерале, като сме започнали да призоваваме , нека е до край. Иначе излиза, че това е един повод да се осъществи една твоя мечта, да смените шефовете на служби. Или май ще излезе вярно, това което говорят хората. Че най-големите "евроатлантици" като ППДБ искат смяна на председателя на ДАНС защото си върши работата и гони руските агенти, независимо дали са "свещенници" от руската църква, или са "журналисти" от някакви вестници. А ако тези ватници са толкова невинни и българския ДАНС не си върши работата, защо тогава те бягат и се крият при Мутрафонова, и защо ключовете от църквата са при Мутрафонова. Така, че гнома Атанасов или бояджията Бойкикев може да започнат с отговорите
  • 6
    1
    браво бе, гноме
    Значи когато вадиш кирливите ризи на властта я дестабилизираш?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари