Кирил Петков: Обадих се на Слави, имаме едно голямо мнозинство на хора, които искат промяна

13
"Няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии. Всички трябва да знаят, че имаме обща национална цел”, добави още той
"Няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии. Всички трябва да знаят, че имаме обща национална цел”, добави още той Видео: NOVA

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” с коментар след вота

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков с коментар в „Здравей, България” по NOVA след вота в неделя. След обработени над 99 процента от протоколите ПП води в резултата.  

„Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери. Идеята е да направим нов процес на дискусия. Вярваме, че имаме доста неща, които ни обединяват. Имаме много общи теми, включително и с ИТН”, обясни Петков.

Той обясни, че желанието на „Продължаваме Промяната” е да се направят работни групи, които да съберат всички партии, с които искат да се направи коалиция. „Да започнем да говорим по тези политики с експертите на всяка от силите”, добави Петков.

"Лидерска среща също ще има, а разговорите няма да са за това кое министерство за кого ще е, а за организирането на процес, който да сплоти отборите от самото начало", обясни Петков. „Да влезем в преговори, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им изпълнение”, уточни още съпредседателят на ПП.

Той посочи, че смятат да излъчват на живо в интернет част от срещите на работните групи. „Ползотворно ще е за българския народ да чуе какви са политиките и кои са различията, по които дебатираме. Да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии. Всички трябва да знаят, че имаме обща национална цел”, добави още той. 

Петков обяви, че вече се е чул с част от политическите лидери. „С Корнелия Нинова, с Христо Иванов и със Слави. На Слави му се обадих аз, за да кажа, че тръгваме с добро намерение за обща работа”, коментира съпредседателят на ПП. За разговора с лидера на „Има такъв народ” допълни, че не са преговаряли.

„Оптимистичното е, че имаме едно голямо мнозинство на хора, които искат промяна този път. Явно започваме да виждаме, че допирните точки са повече, отколкото разделителните”, разясни той. 

В споразумението с останалите партии той коментира, че ще бъдат вкарани максимално много детайли, за да се е обвързал всеки с точни и ясни конкретни цели. „Главният прокурор е една точка, която изисква конституционно мнозинство. Нашата коалиция няма как да има такова, но ще направим ясни стъпки. Ще чуем всеки един от нашите партньори. Вярваме, че първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ. Г-н Цацаров не трябва да я оглавява”, допълни Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари