Кирил Петков: Не мисля, че правителството ще падне. Борисов в момента се отърсва от загубата

0
Ако искат дерогацията да се прекъсне, Мария Габриел да поеме отговорността след ротацията, каза той
Ако искат дерогацията да се прекъсне, Мария Габриел да поеме отговорността след ротацията, каза той Видео: NOVA

Ако искат дерогацията да се прекъсне, Мария Габриел да поеме отговорността след ротацията, каза той

"Не мисля, че правителството ще падне. Борисов в момента се отърсва от загубата, но минаха изборите, имаме задачи, които трябва да свършим и трябва да гледаме напред. ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него не работи за тях. Стига игрички, време е да работим за хората. Надявам се, че това което ни държи заедно с ГЕРБ не е само евроатлантическата насоченост, а работата срещу корупцията, бюджета с 12 млрд. лв. за инвестиции, повишаване на пенсиите с 12%”, каза Кирил Петков в предаването „На фокус” по NOVA.

Всеки кмет, независимо от коя партия е, ако има успешен проект той ще бъде разгледан, каза политикът.

Петков запита Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите или не. Той допълни, че президентът подкрепя този председател на ДАНС и ако Борисов също го подкрепя, то възниква въпроса за синхрона между двамата. Политикът каза, че явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си.

Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за нас 600 милиона лева.

Министър-председателят трябва да реши дали министър Йоловски трябва да бъде сменен, каза Петков. Той поясни, че не иска да има политически оставки.

Политикът каза, че ако Ваня Григорова оспорва резултатите от изборите, вероятно разликата между двамата кандидат-кметове ще се увеличи.

Трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни, че сме в рамките на европейските закони, така коментира той въпроса дали е нарушена дерогацията. Падане на дерогацията след три дни ще увеличи цената на дизела и бензина, посочи Петков. Той допълни, че данъчните постъпления от 100 млн. лв. също ще спрат. Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността, посочи политикът.

Той коментира и войната по пътищата така: "Крайната стъпка на промяната ще бъде когато прокуратурата не се задейства на база публикации на медиите, а на база реални действия и задачи."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    tom
    Tapanar, Protiven tanar
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари