Кирил Петков: Мярката 60/40 не трябва да се променя

0
Относно скандала с вписването на промени в Съвета на директорите на ДКК без конкурс Петков обясни, че са намерени огромен брой незаконни действия в ДКК
Относно скандала с вписването на промени в Съвета на директорите на ДКК без конкурс Петков обясни, че са намерени огромен брой незаконни действия в ДКК Видео: NOVA

Служебният министър коментира  актуализацията на бюджета

„Всяка промяна на мярката 60 на 40 може до доведе до забавяне на парите за бизнеса", поясни министърът на икономиката.

Причината е, че всяка промяна може до доведе до забавяне на парите за бизнеса, защото трябва да има ново съгласуване с Европейската комисия. 

Относно скандала с вписването на промени в Съвета на директорите на ДКК без конкурс Петков обясни, че са намерени огромен брой незаконни действия в ДКК. Утре заедно с регионалният министър пък ще направят нови разкрития за нередности в него. „Намерихме огромен брой незаконни действия. Всички тези процедури – без търг и конкурс, които са текли, за нас са недопустими! В момента тече конкурс, за да бъдат назначени хора в Управителния съвет“, обясни Петков.

Според него е недопустимо хората, които са участвали в тези решения, да продължат своята дейност. Той обясни, че е назначил временно изпълняващ екип на борда на ДКК. „Моите назначения са напълно законни като принципал“, уточни Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари