Нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 000 лева

0
Служебният икономически министър съобщи още, че новият надзорен съвет на Българската банка за развитие /ББР/ е вписан в Търговския регистър
Служебният икономически министър съобщи още, че новият надзорен съвет на Българската банка за развитие /ББР/ е вписан в Търговския регистър Снимка: БГНЕС / Архив

Ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 000 лева

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков на брифинг пред журналисти в Министерския съвет по повод днешното решение на правителство по този въпрос, предава БТА.

Целият бюджет, който ще бъде платен на тези предприятия като директна грантова помощ, е 184 600 000 лв. "Хубавата новина за тях е, че това е над съществуващия бюджет от 78 млн. с още 106 млн., така че още 106 млн. ще бъдат дадени в подкрепа на малките предприятия с оборот над 500 000 лв., посочи Петков. Той допълни, че в най-скоро време ще бъде преправен бюджетът по тази рамка, така че сегашният бюджет от 78 млн. да се повиши с още 106 млн. лв. допълни министър Петков. Очаква се в следващите няколко седмици парите да започнат да се раздават. По сметка на икономическото министерство ще бъдат подкрепени 3694 предприятия, които попадат в тази категория.

Служебният икономически министър съобщи още, че новият надзорен съвет на Българската банка за развитие /ББР/ е вписан в Търговския регистър. "От днес нататък тази банка е за малките и средни предприятия. Всичките препятствия, които минахме, се радвам, че завършиха успешно и сега имаме надзор, който е много професионален, много фокусиран върху целите, които трябва да се случат", допълни Кирил Петков. По думите му от днешна дата ББР ще работи само и единствено за малките и средни предприятия със заеми под 5 млн. лева. Освен това програмата "Възстановяване" ще бъде подпомогната от ликвидността в ББР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари