Кирил Петков: Има хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане

1
Затова наливат огромни средства в черен пиар, заяви премиерът
Затова наливат огромни средства в черен пиар, заяви премиерът

Премиерът изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години"

Назначена е охрана на земеделския министър Иван Иванов, защото първите заплахи към него дойдоха. Това обяви в Садово на среща с фермери премиерът Кирил Петков, цитиран от БНР и "24 часа".

По думите му причината са проверките на фирмата за фитосанитарен контрол на граничния пункт "Капитан Андреево".

Петков изтъкна, че "не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години".

"Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, за странни тестове. Като отидох, не можах да повярвам", допълни премиерът. Той посочи, че за първи път българско правителство имало смелост да застане "срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата". И добави, че в миналото земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

"Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте веднага", обърна се той към производителите.

По-рано Кирил Петков и земеделският министър Иван Иванов видяха на място щетите от градушката на 31 май и увериха, че държавата ще обезщети до месец стопаните на 100%

Заради пораженията върху обработваемите площи фермерите излязоха на няколкодневни протести миналата седмица, като блокираха движението по пътя от Пловдив към Хасково. Те твърдят, че между 70 и 80% от продукцията им е унищожена, като засегнатите площи са около 10 000 декара.

Хората нямат застраховки, тъй като те не покриват унищожената техническа инфраструктура. Освен това много от тях са теглили кредити, което ги поставя в опасност от фалити.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Дон Корнишоне
    Точно така кире, има такива хора, и точно ти си един от тях!
  • -6
    1
    Търпение
    Значи ти знаеш те знаят е докога бе май старата песен с нов припев. Май най добре да дойдат ........ Няма оправа . Или президентска република две три години ще остискаме ама да тръгнем на горе .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари