Кирил Петков е първият разпитан по разследването срещу Борисов

0
Лидерът на ГЕРБ е задържан по сигнал за изнудване
Лидерът на ГЕРБ е задържан по сигнал за изнудване Снимка: БНТ

Лидерът на ГЕРБ е задържан по сигнал за изнудване

Според адвокат Менко Менков Бойко Борисов е задържан за изнудване. Той допълни, че европрокуратурата не участва в акцията срещу бившия премиер. Менков илзезе от сградата на ГДНП малко след един часа след полунощ и заяви, че Борисов ще нощува в полицията, предаде БНТ.

"Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес. Не съм запознат с никакви материали, освен с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой друг, освен Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване. Не пише нито кого, нито кога, нито в какво точно се изразява изнудването", каза Менков.

"Няма и не може да има повдигнато обвинение. Прокуратурата е разбрала за случващото се от медиите. Досъдебното производство е образувано при условията на неотложност. Става въпрос за проверка, образувана по сигнал на движение БОЕЦ".

"Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. Този сигнал беше депозиран до вътрешния министър тогава, извършена е проверка, която не е докладвана до Прокуратурата", подчерта адвокат Менков.

И допълни, че първото и единствено действие по разследването, извършено до момента, е разпит на министър-председателя Кирил Петков.

"Борисов не е разпитан сега, няма как да бъде, защото няма дори разследващ полицай", посочи адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари