Кинезитерапевт ориентира родители кой спорт е подходящ за детето им

0
Деян Димитров от УМБАЛ „Медика Русе“ ще сподели как малчуганите могат да обикнат движението
Деян Димитров от УМБАЛ „Медика Русе“ ще сподели как малчуганите могат да обикнат движението

Юнската сбирка от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ ще се проведе на 26-ти юни (сряда) в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа.

На по чаша кафе родителите ще се запознаят с наболелия въпрос за физическата активност при децата.

Преди години лятото беше сезонът на свободните игри на открито по уличките на село или на площадките пред блока. С развитието на технологиите обаче движението при децата започва да намалява. В стремежа си да направят децата послушни и тихи, родителите често подпомагат това, като им разрешават безконтролно да гледат телевизия или да се вторачват продължително в телефоните. Така постепенно детето се застоява вкъщи, спира да търси приятели, закръгля се и започва все повече да губи желание за движение.

По време на лекцията, кинезитерапевтът  Деян Димитров от УМБАЛ „Медика Русе“ ще сподели с майките и татковците как да насърчат децата да се движат повече и да обикнат да го правят.  Специалистът ще помогне и в ориентацията кой спорт е подходящ за дадения период от развитие на малчуганите. Ще даде предложения за спорт, който да направи плахото дете по-уверено, агресивното – по спокойно и неувереното – по-решително и убедено в собствените си качества.

Всички желаещи са добре дошли.

Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари