КФН с предупреждение към всички инвеститори

0
Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на инвестиционен посредник
Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на инвестиционен посредник

Комисията за финансов надзор предупреждава всички лица – потенциални инвеститори във финансови инструменти, че инвестиционният посредник "Позитива" АД е с отнет лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник, става ясно от съобщение на сайта на регулатора, предаде Profit.bg.

КФН е взера решение за отнемане на лиценза на дружеството на 23.06.2017 година. Със същото решение за квестори на дружеството са назначени Наталия Кумпикова и Николай Полинчев, а на Валентин Андонов и Александра Георгиева е забранено да управляват и представляват „Позитива“ АД.

След датата на отнемане на лиценза „Позитива“ АД няма право да предоставя инвестиционни услуги и няма право да сключва договори с клиенти.

В Комисията за финансов надзор са налице данни, че след отнемане на лиценза на „Позитива“ АД продължава сключването на договори с клиенти за търговия с финансови инструменти от името на „Позитива“ АД.

На потребителите на услуги се указва да преведат паричните суми във връзка с договорите по сметки на свързани дружества, като в договорите се вписват различни лица, които действат от името на дружеството.

В тази връзка КФН напомня, че квесторите са единствените лица, които имат право да извършват действия от името на дружеството.

Потенциалните инвеститори следва да правят проверка преди сключване на договор с инвестиционен посредник дали същият е лицензиран от компетентен орган.

Проверката може да бъде направена на интернет страницата на Комисията за финансов надзор.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари