КЕВР обсъжда цената на газа за септември

0
„Булгаргаз” иска поскъпване на синьото гориво с нови 6%
„Булгаргаз” иска поскъпване на синьото гориво с нови 6% Снимка: БТА

„Булгаргаз” иска поскъпване на синьото гориво с нови 6%

Открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на "Булгаргаз" от 11 август за утвърждаване на цена за септември, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, ще се проведе днес от 10:30 часа в сградата на КЕВР.

В доклада пише, че "Булгаргаз" предлага за утвърждаване цена на природния газ за септември от 315,61 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), включително компонента за дейността "обществена доставка" от 2,24 лева за мегаватчас и компонента "задължения към обществото" от 0,35 лв. за мегавчас.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена за август в размер на 297,89 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Това означава, че ако комисията удовлетвори искането на "Булгаргаз", цената от септември ще се повиши с 5,95 процента спрямо настоящата за август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари