КЕВР "изпра" високите сметки за парното

0
Фактурите на "Топлофикация София" са изрядни, установи извънредната проверка на енергийния регулатор
Фактурите на "Топлофикация София" са изрядни, установи извънредната проверка на енергийния регулатор Снимка: Илияна Кирилова / Сега

Фактурите на "Топлофикация София" са изрядни, установи извънредната проверка на енергийния регулатор

Въпреки че много абонати се възмутиха от високите сметки за парно, Комисията за енергийно и водно регулиране не откри нищо смущаващо в калкулациите. Заради лавината от сигнали и оплаквания - най-вече срещу "Топлофикация София", държавната комисия започна поредна проверка. Извънредната проверка показа, че няма нарушения в ценообразуването - предоставените от предприятието бази данни и документи сочат спазване на всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, твърди регулаторът.

КЕВР пояснява, че е изискала информация по 11 точки, обхващащи данни за потреблението на топлинна енергия от клиентите през ноември. И проверката установила, че издадените фактури от "Топлофикация София“ отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, пише СЕГА.

Държавната комисия повтаря познатите вече обяснения за високите сметки - месецът бил с по-ниски температури спрямо ноември 2019-а, а софиянци - и големи, и малки, престоявали много повече време вкъщи заради ковидкризата и използвали значително повече парно.

От "Топлофикация София" обещават да предоставят всеки месец подробна разяснителна информация за размера на произведената и подадена топлинна енергия през отоплителния сезон на 2020 - 2021 г. Данните ще дадат възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон и да планират разходите си спрямо изменението на потреблението на топлинна енергия, посочват от дружеството. Всеки потребител може да намери подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, отчетената средна месечна температура и денградусите и на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура, уточняват от дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари