Kaufland България започва предлагането на хляб с жива квас

2
Три изцяло нови продукта ще допълнят асортимента на пекарните в хипермаркетите на веригата
Три изцяло нови продукта ще допълнят асортимента на пекарните в хипермаркетите на веригата Снимка: Dunavmost

Kaufland България започва предлагането на серия хляб с жива квас

Три изцяло нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в хипермаркетите на веригата, първоначално в София и Варна.

Клиентите вече могат да закупят прясно изпечен пшеничен и многозърнест хляб с жива квас в различни видове форми. В отговор на тенденциите на пазара и нуждите на своите клиенти, веригата въвежда още една новост в своя асортимент - хляб от твърда пшеница, която е богата на хранителни вещества, важни за благосъстоянието на човешкото тяло като протеини, минерали и антиоксиданти.

С цел да се гарантира високото качество, преди да достигнат рафтовете в хипермаркетите на Kaufland България, новите продукти преминават през сериозни проучвания и тестове. Всички видове хляб с квас са замесени със селекция от най-добрите български брашна, смлени на каменна мелница. За приготвянето им са използвани само висококачествени съставки, а естественият квас е получен в резултат на дълъг ферментационен процес, който отнема 24 часа. По този начин новите артикули в асортимента на Kaufland България се отличават с автентичен вкус, визия и аромат.

Благодарение на живата мая, с която майсторите пекари приготвят хляба, той се отличава със своята въздушност, специфичен вкус и редица ползи за организма. Естественият квас е жива култура, в която живеят в симбиоза млечно кисели бактерии и диви дрожди. Хлябът с квас има специфичен кисело-сладникав вкус заради наличието на ферментиралия продукт, чрез който се получава естествено редуциране на глутен. За създаването му са необходими чиста вода и качествено брашно без добавки, подходящ съд, търпение и любов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари