Катаджия от Германия дебне нарушителите в Златни пясъци

2
Когато немските туристи видят немски полицаи, патрулиращ наравно с българските, се респектират повече
Когато немските туристи видят немски полицаи, патрулиращ наравно с българските, се респектират повече

Във Варна вече е пристигнал първият от двама немски полицаи, които ще помагат това лято на колегите си в курорта „Златни пясъци“.

Служителят има 6 години опит в системата на полицията в Германия, съобщава за Радио „Фокус“ – Варна говорителят на Областната дирекция на МВР в града Ивана Милева.

По думите й през половината от стажа си в родината си, чуждестранният гост е бил пътен полицай. Сега той ще оказва съдействие на българските си колеги при контакта с немски туристи в големите курорти край Варна. Според Ивана Милева служителят ще остане във Варна до края на юли, когато на негово място ще дойде друг униформен от Германия.

Тази година полицейските служители от партньорски държави, които вече са в курортния комплекс „Златни пясъци“, са общо трима. Четирима са румънските полицаи, които ще работят през месеците юли и август, а тези от Германия са общо двама. „В страната ни всички те нямат правомощия, но присъствието им има много силна превантивна роля“, обясни още Ивана Милева. „Когато немските туристи видят немски полицаи, например, патрулиращ наравно с българските, ситуацията е съвсем различна. Да, те са в една чужда страна, трябва да спазват законите на една чужда страна, но виждайки немските полицаи, за тях ситуацията придобива друго измерение. Същото важи и за колегите от Румъния“, добави говорителят на Областната дирекция на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари