Къща горя в квартал "Долапите"

0
Пожарът е възникнал от запалване на суха трева в двора
Пожарът е възникнал от запалване на суха трева в двора

Пожарът е възникнал от запалване на суха трева в двора

През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на два сигнала. Вчера, за времето от 14:11 до 17:05 часа, два екипа от Първа РСПБЗН са участвали в гасенето къща в кв. "Долапите". Собственикът на къщата бил наел работници, които да чистят двора от обрасла растителност и най-вероятно при рязане с ъглошлайф от е възникнало запалване на суха трева и листа в двора. От там пожарът се е развил и е обхванал две стопански постройки и къщата. Унищожени са над 100 кв.м. покривна конструкция, както и множество горими материали в двора. Къщата не се е използвала за живеене. По думите на собственика е имал намерение за събаряне и нов строеж.

Вечерта, между 18:55 и 19:55 ч., един екип от РСПБЗН - Ветово е бил изпратен на сигнал за излизащ дим от комбайн по време на жътва на слънчоглед в с. Писанец. На място е установено, че вероятно заради натрупан прах върху нагрети части на комбайна се е получило самозапалване, но материални щети по комбайна не са нанесени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари